NAC neemt maatregelen na miljoenenverlies

breda – Het bestuur van NAC heeft gisteren harde maatregelen gepresenteerd naar aanleiding van een tekort op de exploitatie over het afgelopen seizoen dat in het slechtste geval 3,1 miljoen euro bedraagt. Dat maakte interim-voorzitter Bas van Bavel bekend.

Bernard Ouwerkerk, voormalig gemeentescretaris van Breda, gaat de saneringsoperatie leiden als interim-directeur. Hij vervangt Theo Mommers, die al enkele maanden ziek thuis zit. Willem van der Hoeven treedt af als voorzitter van het bestuur. De club noemde de vertraging in de verbouwing van het stadion, de te hoog uitgevallen spelerssalarissen, de lagere tv-gelden en de tegenvallende prestaties als reden voor het hoog opgelopen tekort. De spelersgroep wordt in ieder geval teruggebracht van 31 naar 22 spelers.

Van Bavel hoopt nog op een paar meevallers – eventueel uit de verkoop van spelers.

De nieuwe preses, die al deel uitmaakte van het bestuur, vreest dat NAC een van de clubs is die het komende seizoen beginnen met een negatief puntenaantal. KNVB-directeur Henk Kesler liet maandag al weten dat de bond geen pardon meer kent voor noodlijdende clubs.

„Toch blijven we mikken op een plaats in de middenmoot”, aldus Van Bavel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden