Update

NAC heeft een nieuwe voorzitter

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

NAC Breda heeft donderdag de nieuwe clubleiding gepresenteerd. Joost Gielen, oud-wethouder van de gemeente Breda, is aangesteld als voorzitter van de raad van commissarissen. Die rvc bestaat verder uit John Peek (commerciële zaken), Hubert Baardemans (voetbaltechnische zaken), Berry de Kort (financiën), Joost van Mierlo (juridische zaken en supportersvertegenwoordiging) en Bernard Kin, die de aandeelhouders vertegenwoordigt.

Justin Goetzee is definitief benoemd tot algemeen directeur. De Brabander trad vorig jaar als commercieel directeur in dienst bij NAC, maar werd in september na het vertrek van Stefaan Eskes benoemd tot algemeen directeur ad interim. De aanstelling van Goetzee is donderdag definitief bekrachtigd. Graeme Rutjes werd 2 weken geleden al aangesteld als technisch directeur, na het vertrek van Jeffrey van As.

NAC werd eind vorig jaar overgenomen door 21 financiers, die hun leningen aan de club omzetten in aandelen met een gezamenlijke waarde van 7 miljoen euro. Ze werden daarmee formeel eigenaar van de eredivisieclub. De groep financiers voorzag NAC bovendien van een extra kapitaalinjectie van een paar miljoen euro. Kort na de jaarwisseling stapte de toenmalige rvc op, onder druk van de groep aandeelhouders. Die hebben vervolgens zelf een nieuwe structuur opgetuigd en ingevuld.

Het nieuwe bestuur van NAC wordt gecontroleerd door de Commissie van Aandeelhouders, die bestaat uit de vier grootste financiers. De voetbalbond KNVB en de Stichting Cultuur van NAC moeten de herstructurering formeel nog wel goedkeuren. 'Ik hoop dat dit de organisatie de nodige rust geeft, zodat we in alle vertrouwen kunnen bouwen aan een gezonde betaaldvoetbalorganisatie', zei Goetzee.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden