'Naast VNU ook Elsevier in race om Brits beurzenbedrijf'

Van onze redactie economie AMSTERDAM - VNU lijkt tot een overnamegevecht te worden gedwongen rond de grote Britse organisator van beurzen, Blenheim. Volgens Engelse krantenberichten zou Reed Elsevier een bod op alle aandelen van Blenheim willen uitbrengen. Blenheim geeft toe “met verscheidene partijen in gesprek” te zijn.

De Nederlandse uitgever VNU kocht dinsdag een belang van 14,9 procent in Blenheim voor omgerekend 190 miljoen gulden. VNU is uitgever van onder meer professionele informatie en wil die activiteit versterken met de Blenheim-publicaties die bij beurzen worden uitgegeven.

Reed Elsevier is al een zeer grote speler op de markt van vakbeurzen, en zou bij Blenheim onverwachts zijn afgetroefd door VNU. De laatste heeft daarbij 500 pence per aandeel (f 13,40) betaald. De Britse krant Daily Mail wist gisteren te melden dat Reed Elsevier nu een bod van 530 pence bij de leiding van Blenheim heeft neergelegd, met de bedoeling het bedrijf helemaal over te nemen. Dat zou neerkomen op een bod van in totaal 1,3 miljard gulden.

Een woordvoerster van Elsevier wil geen enkel commentaar geven. Eerder al weigerde Elsevier zelfs maar te zeggen of men belangstelling had voor de Britse beurzen-organisator.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden