Naar Pakistan ontvoerd meisje terug dankzij 'verouderde' foto

Een Brits meisje dat op driejarige leeftijd naar Pakistan was ontvoerd, is na drie jaar teruggevonden. Dat was mede te danken aan een foto, waarop zij met behulp van een computerprogramma drie jaar ouder was gemaakt.

Atya Anjum-Wilkinson was met haar vader, Razwan Ali Anjum, die gescheiden was van haar moeder, naar Pakistan gegaan. Hij was daarna zonder zijn dochter naar Engeland teruggekeerd.

De ontvoering leverde de vader in Groot-Brittannië een gevangenisstraf op, nadat de moeder, Gemma Wilkinson, naar de rechter was gestapt vanwege de vermissing van haar dochter. Tot vier keer toe kreeg Anjum een gevangenisstraf opgelegd wegens minachting van het hof. Hij zei dat zijn dochter 'ergens in Pakistan of Iran' was. Maar dat hij niet meer wist dan dat, weigerde de rechter te geloven. Inclusief de straf die hij nu nog uitzit, kreeg hij vier jaar celstraf opgelegd.

Het meisje werd uiteindelijk gevonden nadat het Europees parlementslid voor het district waar Wilkinson woont de Pakistaanse minister van buitenlandse zaken erover sprak. Ze bleek bij familieleden van de vader in Punjab te wonen. Die verzetten zich verder niet tegen haar vertrek.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden