muziek

Jazztime
Orkesten, bands en solisten uit binnen- en buitenland toveren kasteel Keppel om in een mekka voor fans van jazzmuziek. Onder meer met 'OhnO!', de 14-koppige formatie die een op meeslepende wijze diverse stijlen van de jazz belicht. Bratislava Hot Serenaders brengen de muziek uit de jaren twintig.

26 juni, vanaf 11.00 uur. Kasteel Keppel, centrum van Laag-Keppel (Tussen Doesburg en Doetinchem). Meer informatie: www.jazztime.nl .

Arnhems Koorfestival
Thema van het festival is dit jaar 'Ode aan de markt'. Rondom het marktplein voor de Eusebiuskerk treden koren uit Arnhem en omstreken op. Hier tref je gospelkoren, popkoren en traditionele koren. Het festival wordt afgesloten met een gezamenlijk koorstuk.

25 juni, vanaf 10.30 uur. Meer informatie en locaties: www.kunstbedrijfarnhem.nl/arnhemskoorfestival2011/

Orkest bij het paleis
Twee jeugdsymfonieorkesten uit de twee paleissteden Apeldoorn en Ludwigsburg (D) geven een gezamenlijk concert bij Paleis Het Loo. Met op het programma: Hongaarse Dansen van Johannes Brahms, hoogtepunten uit Bizet's opera Carmen, muziek uit de operette Die Fledermaus van Johann Strauss en muziek uit de film Star Wars.

26 juni, 13.00 uur. Stallenplein, Paleis Het Loo Nationaal Museum, ingang via Amersfoortseweg te Apeldoorn. Meer informatie: www.hetgso.nl

Frances-Marie Uitti
Componiste en musicus Frances-Marie Uitti gaf de cello een revolutionaire dimensie door deze te veranderen in een polyfoon instrument. Ze houdt twee strijkstokken in één hand en kan onder meer simultaan legato en staccato spelen. Ze heeft samengewerkt met Lannis Xenakis, Elliott Carter en Brian Ferneyhough en John Cage.

26 juni, 13.00-14.00 uur. Auditorium Stedelijk Museum, Paulus Potterstraat 13 in Amsterdam. Meer informatie: www.stedelijk.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden