muziek

Kasteeltuinconcert
Elke week treedt een andere band op in de kasteeltuin in Helmond. Zo komen er telkens verschillende muziekstijlen voorbij, variërend van soul tot ska en van gipsy tot reggae. Deze avond: Leticia y su Rumbadama, een van de meest succesvolle latin-bands van Nederland. In de kasteeltuin is genoeg ruimte om te dansen.

29 juli, 20.30 tot 23.00 uur, Kasteelplein 1 in Helmond. Meer informatie: www.kasteeltuinconcerten.nl

Vondelpark
Het Vondelpark Openluchttheater biedt een uitgebreid en gevarieerd zomerprogramma. Met klassieke muziek, dans, jeugdvoorstellingen, muziektheater, cabaret en verschillende soorten muziek. Met deze zondag veel klassiek: Yasmina Spiegelberg, Ricciotti Ensemble, Sef, Rimer Londen en Jeugd van Tegenwoordig.

24 juli, vanaf 12.00 uur. Concerten en theater t/m 28 augustus. Voor meer informatie en programma: www.openluchttheater.nl

L'Europe & l'Orgue
Al ruim vijftig jaar lang zitten tijdens het internationale orgelfestival L'Europe & l'Orgue de kerkbanken vol met enthousiaste toehoorders. Mooie liederen op de eeuwenoude orgels van de Onze Lieve Vrouwebasiliek en de Sint Servaas Basiliek.

26 juli, 20.00 uur in Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht. Het festival duurt t/m 16 augustus. Meer informatie: www.orgelfestivalmaastricht.nl

Orlando Festival
Het Orlando Festival viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Dit bijzonder kamermuziekfestival brengt op diverse locaties (o.a. Selexyz Dominicanen, Centre Céramique en Pesthuyspodium) in Maastricht concerten en een unieke, intensieve interactie tussen amateur- en beroepsmusici.

24 juli t/m 7 augustus. Meer informatie over locaties en tijden: ww.orlandofestival.nl

Over de grens
De Jonge Eems-Dollard Philharmonie bestaat uit getalenteerde jonge musici uit de Eems-Dollard-Regio. Duitse en Nederlandse jongeren spelen samen in dit grensoverschrijdende projectorkest. Deze de zomer geeft het jeugdsymfonieorkest Jonge Eems-Dollard Philharmonie twee concerten in Noord-Nederland. Op het programma staan werken van Sibelius, Mendelssohn en Tsjaikovsky (vierde symfonie).

23 juli, Grote Kerk in Meppel, 24 juli in Der Aa-kerk in Groningen, beide om 20.00 uur. Meer informatie: www.jed-phil.org

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden