muziek

Swingcity Goes Bebob
Bebop is de belangrijkste naoorlogse jazzstroming, een reactie op de voorspelbare ritmiek van de swing. Benjamin Herman, Stan Tracey en Rein de Graaff treden op tijdens 'Swingcity Goes Bebop', voorheen de gratis Culturele Jazz Zondag. Er zijn ook workshops en films.

11 december, 11.00 tot 23.00 uur. Diverse locaties in Utrecht. Meer informatie: www.culturelezondagen.nl

Muziekprijs
De Jur Naessens Muziekprijs is de muziekprijs voor eigenzinnige, creatieve en avontuurlijke muzikanten onder de 37 jaar. De drie finalisten van 2011 zijn Bruno Ferro Xavier Da Silva, Jacob Lekkerkerker en Merlijn Twaalfhoven.

14 december, 19.30 uur. Muziekgebouw, Piet Heinkade 3, Amsterdam. Meer informatie: www.jnmprijs.nl

Arosa Pianotrio
Drie rijzende sterren vertolken drie Russische trio's. Frederieke Saeijs (op foto) op viool, Maja Bogdanovic op cello en Nino Gvetadze op piano spelen werken van Rachmaninov, Gabunia en Tsjaikovski.

12 december, 20.15 uur. Concertgebouw De Vereeniging, Keizer Karelplein 2d, Nijmegen. Meer informatie: www.keizerkarelpodia.nl

State X New Forms
Avant-garde, vernieuwende electronica en kunst vinden elkaar op zes locaties in het centrum van Den Haag tijdens State X New Forms. Optredens zijn er onder anderen van Jamie Woon, Araabmuzik feat. Duke Da God, King Midas Sound, Black Lips en Omar Souleyman.

t/m 18 december, diverse locaties in Den Haag. Meer informatie: www.state-xnewforms.nl

Winter Wonder Carols
Voor de twintigste keer vindt Carols aan de Maas plaats, het vrolijkste en grootste kerstconcert van het land. Een kleurrijk koor van ruim vijfhonderd man zingt kerstliederen, van Dana tot Bach, van traditionele carols tot gospels.

10 december, 20.30 uur. Laurenskerk, Grotekerkplein 27, Rotterdam. Meer informatie: www.carolsaandemaas.nl

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden