museum

Salon de Spam
De kunstenaars op de expositie Salon de Spam houden zich bezig met de media. Ze putten inspiratie uit Facebook, Google en YouTube. Veel werk wordt op locatie en al improviserend gemaakt. Er zijn zowel installaties en videokunst als schilderijen en borduurwerk te zien.

t/m 3 december. DEK22, Willem Buytewechtstraat 22, Rotterdam. Meer informatie: www.dek22.com

Water beweegt je
Breng leven en werken met water in beeld. Dat was de opdracht voor studenten van de vakopleiding fotografie. Het resultaat is de fototentoonstelling 'Water beweegt je'. Eerder was het werk te zien in perscentrum Nieuwspoort bij de Tweede Kamer.

t/m 31 december. Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem. Meer informatie: tel. 026 - 355 1245 en www.watermuseum.nl

Fosfor
Fosfor is een open plek in de Haagse binnenstad waar jonge kunstenaars zintuigelijke kunst maken. Je kunt er niet alleen muurschilderingen bewonderen, maar ook een boek lezen op de banken van hooibalen en pompoensoep en lindebloesemjenever proeven.

t/m 21 december. Walden Affairs, Zuidwal 52, Den Haag. Meer informatie: www.waldenaffairs.nl

Rich Mingins
Amsterdam heeft er een nieuw museum bij. Het Tattoo Museum van Henk Schiffmacher eert Rich Mingins (1916-1968), die wordt gerekend tot een van de grootste tattoo-artiesten aller tijden. Zijn fotocollectie geeft een beeld van tatoeages uit de eerst helft van de vorige eeuw.

Vaste tentoonstelling. Amsterdam Tattoo Museum, Plantage Middenlaan 62. Meer informatie: www.amsterdamtattoomuseum.nl

Symposium Maquettes
Vanwege het uitkomen van het architectuurtijdschrift OASE organiseert Kunsthal KAdE een symposium over maquettes als zelfstandig werk, waarin het object en de verbeelding een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd is de tentoonstelling MärklinWorld te bezoeken.

17 november 19.30 tot 22.00 uur. Kunsthal KAdE, Smallepad 3, Amersfoort. Reserveren noodzakelijk: s.buys@kunsthalkade.nl. Informatie: tel. 033 - 422 5020 en www.kunsthalkade.nl

Hemelwoorden
Kunstenaar Henk Pietersma (1955) haalt zijn inspiratie uit de Bijbel. Enkele jaren geleden gaf hij zichzelf de opdracht alle honderdvijftig psalmen te verbeelden. Een selectie van zijn werk is te zien in de tentoonstelling 'Hemelwoorden'.

t/m 11 december. Bijbels Museum, Herengracht 366-368, Amsterdam. Meer informatie: 020 - 6242 436 en www.bijbelsmuseum.nl

Arctica & Antarctica
Voor de hoedententoonstelling 'Met de hoed de wereld rond' zonden vijftig ontwerpers een wedstrijdhoed en een feestelijke en/of winterhoed in. Daarnaast zijn er twintig schilderwerken te zien van Karin Hoogesteger. Rond het thema Arctica/Antarctica worden op zondagen themamiddagen georganiseerd.

t/m 26 december. Karmelklooster Drachten, Burgemeester Wuiteweg 162. Meer informatie: tel. 0512 - 512103 en www.karmelklooster.nl

Jean Dulieu
Kunstenaar Jan van Oort, beter bekend als Jean Dulieu, werkte veertig jaar lang aan de verhalen van Paulus de boskabouter. Hij maakte duizenden strips, pentekeningen en aquarellen van Paulus. Daarnaast creëerde hij een bijna even grote hoeveelheid vrij werk, veelal nooit eerder getoond.

t/m 9 april 2012. Het Nederlands Stripmuseum Groningen, Westerhaven 71. Meer informatie: 050 - 3178 470 en www.stripmuseum.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden