museum

Werkstijl
Werkkleding heeft een enorme invloed op de mode. Neem bijvoorbeeld de spijkerbroek, die ooit diende als mijnwerkersbroek. De expositie 'Werkstijl - function & fashion' toont authentieke no-nonsense kleding en de hierop geïnspireerde creaties uit de modewereld.

28 februari t/m 30 september. Museum Rotterdam, Korte Hoogstraat 31. Meer informatie: www.museumrotterdam.nl

Landschappen van de ziel
De expositie 'Dreams of nature. Symbolisme van Van Gogh tot Kandinsky' is gewijd aan het symbolische landschap in Europa. Aan de hand van zeventig schilderijen wordt getoond hoe landschappen doordrongen zijn van symboliek en emoties van de makers weerspiegelen.

24 februari t/m 17 juni. Van Gogh Museum, Paulus Potterstraat 7, Amsterdam. Meer informatie: www.vangoghmuseum.nl

De Vuurvogel
Nog tot 4 maart te zien: de multimediale installatie 'De Vuurvogel' van kunstenaar Othilia Verdurmen, gebaseerd op het mythologische verhaal van de vogel feniks. Zondag geeft Verdurmen een lezing als onderdeel van het symposium 'Is sterven nog doodgewoon?'

26 februari, 14.00 uur. Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129-131, Enschede. Meer informatie: www.rijksmuseumtwenthe.nl

Vlamingen
De tentoonstelling over de Vlaamse schilders 'Rubens, Van Dyck & Jordaens' is met drie maanden verlengd. De tentoonstelling toont een overzicht van 75 schilderijen en twintig tekeningen van de grote drie van de Antwerpse school.

t/m 15 juni. Hermitage Amsterdam, Amstel 51. Meer informatie: www.hermitage.nl

Rubber & Staal
Thea Tolsma maakt colliers van rubberen binnenbanden. Beeldhouwer Valentijn van der Heide maakt objecten van staal. Beiden verwerken onverwachte materialen als bladgoud in hun werk. De tentoonstelling 'Rubber & Staal' laat zien hoe dat uitpakt.

25 februari t/m 9 april. Kruitmagazijnen, Dalemwal 19a/19b, Gorinchem. Meer informatie: www.symposion-gorinchem.nl

Schilders aan zee
Het Singer Laren stelt strand- en zeegezichten tentoon van o.a. Max Beckmann, Piet Mondriaan en Edvard Munch. De werken komen uit de collectie van Frederik Paulsen. Deze verzamelaar specialiseerde zich in de Noord-Europese schilderkunst uit 1830-1930.

t/m 29 mei. Singer Laren, Oude Drift, 1, Laren. Meer informatie: www.singerlaren.nl

Lezing Salo Muller
In zijn lezing vertelt Salo Muller over zijn joodse familie en zijn jeugdjaren in de oorlog. Zijn ouders werden in Auschwitz vermoord. Zelf moest hij als kind van vijf onderduiken.

26 februari, 14.00 uur. OorlogsVerzetsMuseum, Coolhaven 375, Rotterdam. Meer informatie: www.ovmrotterdam.nl

Voorbij de schoonheid
Voorbij de schoonheid, 'Beyond Beauty', wordt het pas echt spannend. Dat vinden kunstenaressen Suzan Drummen en Marliz Frencken. Drummel maakt vloer- en wandinstallaties, Frencken sculpturen. Beiden zoeken de esthetische grenzen op.

25 februari t/m 10 juni. Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Meer informatie: www.museumhetvalkhof.nl

In Search of...
Het Amerikaanse multitalent Matthew Day Jacksons stelt de geschiedenis van de Verenigde Staten ter discussie. Het Gemeentemuseum Den Haag (GEM) toont de finale van de installatie 'In Search of...'. Met werk van 2007 tot nu laat Day Jacksons zijn veelzijdigheid zien.

4 februari t/m 6 mei. GEM, Stadhouderslaan 41, Den Haag. Meer informatie: www.gem-online.nl

Aston Martin
Pierce Brosnan (of waarschijnlijker, zijn stuntman) scheurde ermee over een bevroren meer in IJsland: de Aston Martin V12 Vanquish uit de James Bondfilm 'Die Another Day'. De auto, in de film voorzien van een zelfregulerend camouflagesysteem, hittegevoelige raketten en winterbanden met spikes, is nu te zien in het Louwman Museum.

t/m 31 maart. Louwman Museum, Leidsestraatweg 57, Den Haag. Meer informatie: www.louwmanmuseum.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden