museum

Dag van het Kasteel
Meer dan vijftig kastelen, ruïnes en buitenplaatsen openen op de Dag van het Kasteel hun poorten voor het publiek. Het thema van dit jaar is Kasteel en de Verbeelding. Met proeverijen, roofvogelshows, rondleidingen, fietstochten, speurtochten en een cursus exerceren met houten geweer.

13 juni, Dag van het Kasteel. kijk voor een overzicht van kastelen en activiteiten op www.kastelen.nl

Emma
Een fototentoonstelling uit de Haagse tijd van koningin-moeder Emma: met een selectie uit materiaal van verschillende archieven en particulieren. Met bijzondere opnames, zoals de foto van haar bezoek in 1933 aan een kraamvrouw na de opening van een kraamvrouwenkliniek.

t/m 4 september, Escher in het Paleis, Lange Voorhout 74 in Den Haag. Meer informatie: tel. 070 - 4277 967 en www.escherinhetpaleis.nl

Too late, too little
In KunstFort Asperen is Too late, too little, (and how) to fail gracefully te zien. Deze tentoonstelling geeft invulling aan het thema indringers en verdedigingslinies, waarbij kunstenaars putten uit de historie van het fort.

11 juni t/m 25 september. Kunstfort Asperen, Langendijk 60 in Acquoy. Meer informatie: tel. 0345 - 573 258 en www.kunstfortasperen.nl

Continuity of Chaos
Is chaos een anarchistisch gebrek aan orde, of is het een zelfstandig, harmonieus fenomeen? Over die vraag buigen enkele opkomende Amerikaanse fotografen zich in de tentoonstelling Continuity of Chaos.

t/m 4 september, Foam_Fotografiemuseum Amsterdam, Keizersgracht 609 in Amsterdam. Informatie: tel. 020 - 5516 500 en www.foam.nl

Wat eten we vandaag
Tentoonstelling over de onzichtbare wereld van voedsel, de oplossingen en de problemen. Achter de schermen wordt naarstig naar oplossingen gezocht voor het voeden van mensen in snel groeiende regio's, terwijl anderen alleen kunnen eten wat ze zelf hebben verbouwd.

t/m 11 september, Museum van Bommel van Dam, Deken van Oppensingel 6 in Venlo. Informatie: tel. 077 -3513 457 en www.foodeventvenlo.nl

Dakpaviljoen
In de zeventiende eeuw voorbehouden aan hoog gezelschap, nu voor iedereen een bijzondere ervaring: klim op het dak van Paleis Het Loo. De trap door de zolders komt uit in het dakpaviljoen dat koningin Mary gebruikte om thee te drinken met haar hofdames. Met uitzicht over de paleistuin.

12 en 13 juni en vervolgens iedere woensdag t/m augustus. Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1 in Apeldoorn. Ingang via parkeerplaats aan de Amersfoortseweg. Meer informatie: www.paleishetloo.nl

Bïennale Kijkduin
Biënnale Kijkduin is een internationale tentoonstelling aan de kust van Kijkduin/Den Haag. De monumentale glas- en lichtkunstwerken worden geplaatst op boulevard, duinen en Deltaplein, waar zij tot leven komen dankzij de wisselende luchten van de Hollandse zeekust.

t/m 26 juni, kijk voor meer informatie en route op: www.biennalekijkduin.nl

Joseph Semah
Tolerantie is alleen te bereiken als zelfrespect en respect voor de ander hand in hand gaan, zegt kunstenaar Joseph Semah. Puttend uit symboliek en mystiek van de joodse levensbeschouwelijke wijsheid ontstaan kunstwerken die een ontmoeting met 'de ander' voorstaan.

t/m 30 augustus, Domkerk, Achter de Dom 1 in Utrecht. Meer informatie: tel. 030 - 2310403 en www.domkerk.nl

Omslag
Opvallend, mooi, gek, heftig en vooral herkenbaar zijn de duizenden ontwerpen van covers van de VPRO Gids. Wat begon als het Protestants kerkblad Vrije Geluiden groeide in 85 jaar uit tot een tijdschrift gekoppeld aan de meest eigenzinnige en cultuurbewuste omroepvereniging van Nederland.

t/m 28 augustus, Graphic Design Museum, Boschstraat 22 in Breda. Informatie: tel. 076 - 5299 900 en www. graphicdesignmuseum.nl

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden