Mr. M. Olman is door minister Maij-Weggen van ...

Mr. M. Olman is door minister Maij-Weggen van verkeer en waterstaat aangewezen als integratie-hoofdingenieur-directeur voor de drie noordelijke directies van rijkswaterstaat. Olman, nu hoofdingenieur-directeur van rijkswaterstaat in Friesland, zal de drie provinciale waterstaatsdirecties in het noorden moeten integreren tot een regionale organisatie.

Akkie Bosje is tijdens het Holland Animation Festival onderscheiden met de Joop Geesinkprijs. Zij kreeg de eerste prijs in de categorie 'film- en televisieleader' voor de zogeheten bumpers in de KRO-jongerenprogramma's Kresj en Crash. Voor de verbindende elementen tussen programma's maakte zij gebruik van zelfgemaakte zwart/wit tekeningen.

J. M. Bergs wordt per 1 mei de nieuwe secretaris van de Nederlandse vereniging voor verpleegkundigen. Hij volgt mr. R. H. Holl op, die elders een functie heeft aanvaard. Bergs, 46, heeft een kleine 20 jaar in diverse functies bij de Nederlandse zorgfederatie gewerkt.

Prof. dr. J. C. K. W. Bartel, die onlangs is benoemd tot lid van de Raad van State, is bij zijn afscheid als lidadviseur van de belastingcommissie van de Raad voor het midden- en kleinbedrijf onderscheiden met de prof. Van der Wildeprijs. Deze wordt bij hoge uitzondering toegekend aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het midden- en kleinbedrijf.

Bartels heeft een grote inzet getoond bij de totstandkoming van voornamelijk fiscale adviezen aan de overheid.

Wim Ramakers, lid van het hoofdbestuur van het CNV, wordt de nieuwe haven-onderhandelaar van de vervoersbond.

Hij volgt Cees van der Knaap op, die is gekozen in het bestuur van de christelijke vakcentrale. Ramakers (37) was de afgelopen jaren beleidscoordinator personenvervoer bij het CNV.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden