Mr. F. W. J. M. Brouwers, voormalig ambassadeur ...

Mr. F. W. J. M. Brouwers, voormalig ambassadeur in Luanda, wordt ambassadeur te Sofia. Hij volgt daar drs. V. H. Meertens op.

Kendricks was lead-zanger voor onder meer de hit 'The Way You Do the Things You Do'. Toen de Temptations in 1961 in Detroit werden opgericht, bestond de groep uit Kendricks, Otis Williams, Melvin Franklin, Paul Williams en Elbridge Bryant. David Ruffin verving Bryant in 1964, het jaar waarin de groep een contract sloot met het Motown label. De groep had zijn eerste no. 1 hit met 'My Girl' in 1965, gevolgd door 'It's Growing' en 'Since I Lost My Baby' dat zelfde jaar. De Temptations waren de succesvolste mannelijke groep van Motown. Zij scoorden vele hits en moesten alleen de Supremes laten voorgaan in populariteit. Kendricks begon een solocarriere in 1971, maar trad opnieuw tot de groep toe in 1982 voor een reunie en een tournee. Kendricks en Ruffin begonnen samen te werken na hun uit 1985 daterende album ''Live at the Apollo," met het zingende duo Hall and Oates. Williams pleegde zelfmoord in 1973, twee jaar nadat hem was verzocht uit de groep te treden vanwege alcoholisme en gezondheidsproblemen. Ruffin overleed vorig jaar aan een overdosis. Bij Kendricks moest vorig jaar een long worden verwijderd. Hij zei later dat de ziekte het gevolg was van 30 jaar roken en drong er bij de jeugd op aan geen sigaretten aan te raken.

Na een jaar ziekte is overleden dr. M. de Smidt (51), hoogleraar sociale geografie aan de rijksuniversiteit Utrecht. Hij specialiseerde zich onder meer op de economische geografie en sloeg op dat terrein bruggen tussen bedrijfsleven en wetenschap. De Smidt was voorzitter van het Siswo en onder meer lid van de commissie arbeidsvoorziening van de Ser en de Koninklijke Academie van Wetenschappen.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden