Motiebombardement van Partij voor de Dieren

(Novum) - De Partij voor de Dieren veroorzaakte maandag in de Tweede Kamer ophef door tijdens een overleg over dierenwelzijn zo'n zestig voorstelllen te willen indienen. De beide fractieleden Marianne Thieme en Esther Ouwehand gebruikten al hun spreektijd voor het voorlezen van de moties.

Fractievoorzitter Thieme zei niet te veel tijd te willen besteden aan een inhoudelijk debat met minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Gerda Verburg (CDA), omdat 'die met haar teleurstellende nota dierenwelzijn heeft laten zien niet open te staan voor een dergelijke gedachtewisseling'.

Deze houding kwam de fractie op kritiek te staan van de overige partijen. De voorzitter moest de Kamerleden meermalen tot de orde roepen, omdat hun aandacht tijdens het voorlezen van de moties verslapte. Krista van Velzen (SP) vroeg waarom de Partij voor de Dieren geen moeite doet om de andere partijen te overtuigen. "Dat is waar het om gaat bij het debat in de Kamer."

De voorzitter stond het niet toe dat alle zestig moties werden voorgelezen, omdat de spreektijd dan ruimschoots zou worden overschreden. Veertig werden er ingediend, de rest volgt op een later tijdstip.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden