Moslim-raadslid raast gewoon door

'Liefst vandaag nog tsunami voor Israël'

De media staat het Haagse raadslid Abdoe Khoulani niet meer te woord. Daarin worden moslims en de islam toch maar 'in negatieve zin' neergezet, en uitspraken van politici worden 'stelselmatig verdraaid'. Maar zelf gaat hij op Facebook gewoon door. Khoulani hoopt dat Israël 'liever vandaag dan morgen getroffen wordt door een tsunami van Allah'. En David ben Goerion, de stichter van de staat Israël, mag wat hem betreft 'branden in de hel'.

Khoulani, die in de Haagse raad in z'n eentje de Partij van de Eenheid vertegenwoordigt, raakte vorige maand al in opspraak toen hij steun betuigde aan de terreurgroep Isis. Die beroering heeft er niet toe geleid dat hij zijn toon heeft gematigd.

Integendeel, Khoulani neemt nu ook de partij op de korrel waarvoor hij eerder zelf raadslid was, maar die hij na een ruzie verliet, de Islam Democraten. Fractievoorzitter Hasan Kucuk van de Islam Democraten maakt hij nu uit voor 'rafidi' - een woord dat orthodoxe soennitische moslims gebruiken om sjiieten zwart te maken en dat staat voor heidenen die willens en wetens de islam verwerpen.

Kucuk haalt zijn schouders op over Khoulani's uitval. "Niemand neemt hem serieus", reageert hij. "Kritiek van iemand zonder karakter en zonder waardigheid doet me niets."

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch nam vorige maand Khoulani nog zo serieus dat hij zich hardop afvroeg of een schoolbestuur waarvan zo'n Isis-aanhanger secretaris was, de SIO in Amsterdam, wel een nieuwe school voor voortgezet onderwijs zou mogen beginnen. De SIO deed daarop aangifte van smaad tegen Marcouch en Khoulani noemt hem nu een 'dove huichelaar'.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden