Mormonen bezorgd over Apocalyps door 'superbloedmaan'

Beeld thinkstock

De bloedmaan die vannacht in een groot deel van de wereld is te zien zorgt bij enkele volgelingen van de mormoonse kerk voor onrust. Verschillende mormonen vrezen dat het einde van de wereld nabij is. De mormoonse kerk probeert vandaag de boel te sussen.

Vannacht speelt zich een zeldzaam fenomeen af. Een maansverduistering samen met een supermaan zorgt voor een grote, rode maan in de lucht. Veel mensen verheugen zich op het spectaculaire uitzicht, maar verschillende mormomen zit het niet lekker. Zij denken dat de maan een voorteken is van een naderende Apocalyps, meldt de Britse krant The Guardian.

De bezorgdheid van de mormonen wordt ook aangewakkerd door de politieke onrust en de verschillende natuurrampen die dit jaar plaatsvonden. De mormoonse auteur Julie Rowe wakkerde deze angst onlangs aan met een boek, waarin ze claimt dat ze tijdens een bijna-doodervaring heeft gezien dat er meer grote rampen aankomen. Op haar website staat inmiddels een onheilspellende boodschap: 'de tijd is nabij, bereid je voor'.

Het is onduidelijk hoeveel mormonen daadwerkelijk bezorgd zijn over een aanstaande Apocalyps. Het was in ieder geval reden genoegvoor de mormoonse kerk om met een verklaring te komen -een zeldzaam voorval bij de kerk.

'Neem geen extreme maatregelen'
Leiders van de kerk verzekerden hun volgelingen dat ze 'fysiek en spiritueel voorbereid moeten zijn op tegenvallers en positieve ontwikkelingen van het leven' maar niet teveel waarde te hechten aan speculaties van enkele leden van de kerk. Ze benadrukten niet 'teveel extreme maatregelen te nemen als voorbereiding op het einde van de wereld.'

Volgens het mormoonse geloof komt er een dag de huidige geschiedenis ophoudt en Jezus weer op aarde terug zal keren. Wanneer deze gebeurtenis precies plaatsvindt weten ze niet. Vandaar dat veel mormonen er een gewoonte van maken om voedsel en andere levensmiddelen in te slaan in geval van een grote ramp. Veel huizen in de Amerikaanse staat Utah zijn uitgerust met extra planken om bijvoorbeeld voedsel in blik op te slaan.

De mormonen zijn niet de enigen die vrezen voor een doemscenario vanwege de supermaan. Ook een Christelijke pastoor in Texas schreef een boek waarin hij waarschuwde voor de gevaren van het natuurverschijnsel.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden