Mooie maar loze beloften aan ouderen

ARIE VERSLUIS en LEZER TE TIENHOVEN

Een schot voor de boeg van de gepensioneerden. Volgend jaar zal het ABP de pensioenen waarschijnlijk moeten gaan verlagen. Het wrange is dat die gepensioneerden ook niet mochten profiteren van de miljard euro belastingverlaging, want dat kwam alleen de werkenden toe.

Een tweedeling in onze samenleving, aangedaan door onze overheid die er voor iedereen (?) is. Wel mogen de ouderen volledig 'meedelen' in allerlei verhogingen, zoals de zorgpremie, de verhoging van gemeentelijke lasten enzovoorts.

De salarisverhoging van 5 procent voor ambtenaren wordt voor een deel (1,5 procent) gefinancierd door vermindering van pensioensbijdragen.

De FNV heeft zich daar met alle middelen tegen verzet en daarbij gewezen op de gevolgen voor de pensioenen. Dat werd als onjuist van de hand gewezen. Gezien het voornemen voor volgend jaar lijkt de bewering van de FNV toch hout te snijden.

Al 5 jaar kan het ABP niet indexeren en nu wordt een korting in het vooruitzicht gesteld. De nieuwe topman van APG (uitvoeringsorgaan van ABP) krijgt een salaris van 500.000 euro plus nog eens 66.000 euro als pensioenbijdrage. Een minister verdient nog niet de helft.

Volgend jaar zijn er weer verkiezingen en de beloften van de politici rollen dan weer over de kiezer heen.

Reken er maar op dat ouderen weer het een en ander wordt beloofd. Na de verkiezingen: doodse stilte.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden