Mohamed populairste jongensnaam in grote steden

De PVV in de Tweede Kamer heeft het kabinet deze week gevraagd welke namen inwoners uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht het vaakst aan hun baby geven. Beeld
De PVV in de Tweede Kamer heeft het kabinet deze week gevraagd welke namen inwoners uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht het vaakst aan hun baby geven.

Ouders in de vier grote steden geven hun kind relatief vaak de naam Mohamed. De naam staat bovenaan in de ranglijst van nieuw aangemelde jongensnamen in de steden Amsterdam, Utrecht en Den Haag. In Rotterdam staat Mohamed op een tweede plek en is Jayden de populairste jongensnaam.

De variant Mohammed staat in drie van de grote steden ook in de top 5 over het jaar 2008. Dat blijkt uit gegevens die de Sociale Verzekeringsbank woensdag heeft verstrekt. De PVV in de Tweede Kamer heeft het kabinet deze week gevraagd welke namen inwoners uit Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht het vaakst aan hun baby geven. De partij stelde die vraag nadat was gebleken dat de top 7 van babynamen in Brussel veel buitenlandse namen bevat, waaronder Mohammed, Amine en Hamza.

De top 5 van meisjesnamen in de vier grote steden in Nederland wordt gedomineerd door westerse namen als Sara, Emma en Sophie.

De Sociale Verzekeringsbank publiceert elk kwartaal een overzicht met de populairste kindernamen in heel Nederland. Daaruit komt naar voren dat ouders een jongetje nu vaak Daan, Sem of Ruben noemen. Pasgeboren meisjes krijgen het vaakst de roepnaam Emma, Sophie of Julia mee.

De Sociale Verzekeringsbank beschikt over een overzicht van alle babynamen, omdat de organisatie zich bezighoudt met de uitbetaling van kinderbijslag.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden