Mogelijk schadeloosstelling voor sluiting Merwedebrug

ANP

Minister Melanie Schultz (infrastructuur) gaat ervan uit dat de Merwedebrug bij Gorinchem sneller gerepareerd zal zijn dan over twee maanden. "We kijken of we het naar voren kunnen trekken", zei de bewindsvrouw gisteren na de ministerraad. Er wordt ook onderzocht of bedrijven schadeloosstelling kunnen krijgen, zei Schultz.

De brug in de A27 is voor het vracht- en busvervoer in beide richtingen gesloten omdat er haarscheurtjes in de draagconstructie zijn ontdekt. Schultz is met de regio aan het kijken hoe de problemen die dit veroorzaakt kunnen worden opgelost. De transportsector heeft grote last van de afsluiting. Transportorganisaties schatten de schade op zeker een half miljoen euro per dag. Vrachtwagens moeten omrijden en busbedrijven moeten kleine busjes inzetten om passagiers toch snel over de brug te krijgen.

De 55 jaar oude Merwedebrug is sinds dinsdag dicht voor alle voertuigen zwaarder dan 3500 kilo. Door de haarscheurtjes is het volgens Rijkswaterstaat niet verantwoord om zwaar verkeer te laten passeren. De maatregel geldt voor onbepaalde tijd.

De elf boetes die aan vrachtwagen- en buschauffeurs zijn uitgedeeld die ondanks het verbod toch over de Merwedebrug reden zijn kwijtgescholden. Volgens het Openbaar Ministerie stond het verbod niet goed op de borden aangegeven.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden