Moderne Manieren

'Moet ik de post van de oude bewoners na twee jaar nog steeds doorsturen?'

Beatrijs Ritsema Beeld Maartje Geels
Beatrijs RitsemaBeeld Maartje Geels

Beste Beatrijs, sinds twee jaar wonen wij in ons huis. Het echtpaar van wie wij het huis kochten heeft een nogal breed en internationaal netwerk. Wij ontvangen nog steeds post van binnen- en buitenlandse politieke en academische groepen, gericht aan de vorige bewoners.

Daarnaast post met allerhande aanbiedingen. Tot nu toe heb ik de post verzameld en eens in de zoveel tijd zorg ik dat de stapel bij hen terechtkomt. Ze zijn binnen de stad verhuisd. Onlangs kreeg ik de vraag of ik de post direct wilde doorsturen. Dit kan door een streep door het adres te zetten en het juiste adres erbij te schrijven. Hierdoor zouden ze het op tijd krijgen. Kunnen ze dit van me vragen? En hoelang moet ik hiermee doorgaan?

Amateur-postbode

Beste Amateur-postbode,

De vorige bewoners zijn twee jaar geleden verhuisd. Ze zouden zo langzamerhand hun adreswijzigingen op orde moeten hebben. De termijn waarop ze kunnen rekenen op inzet van de nieuwe bewoners om hun post door te sturen, is ruimschoots verstreken. U hoeft in ieder geval niet hun verzoek te honoreren om elk aan hen gericht schrijven apart door te sturen. Aanbiedingen met reclame kunt u sowieso weggooien. Verzamel nog één keer serieus uitziende poststukken en overhandig die met de mededeling of een briefje van uzelf erbij dat dit de laatste lichting is, omdat de instanties waarvan ze nu nog post ontvangen kennelijk niet belangrijk genoeg voor hen zijn om een nieuw adres aan door te geven.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden