Moeder vordert dwangsom wegens roken

De moeder van een patiënte in de Cruquius Hoeve in Heemstede eist dwangsommen op, omdat de epilepsie-instelling een door de rechter opgelegd rookverbod niet zou uitvoeren.

F. Hora Adema, moeder van de 25-jarige Nienke, vermoedt dat enkele verpleegkundigen van de Cruquius Hoeve ondanks een kort-gedingvonnis nog steeds roken in de nabijheid van haar ernstig zieke dochter. Bovendien zou rokend personeel Nienke sinds het kort geding anders zijn gaan bejegenen. De leiding van de instelling ontkent dit. De kwestie is inmiddels zo hoog opgelopen dat de advocaat van Hora Adema, mr. K. Schumacher, minister Borst (volksgezondheid) en de gezondheidsinspectie om ingrijpen heeft gevraagd.

De rechter bepaalde in november dat Nienke, die lijdt aan een zeldzame progressieve chronische aandoening, in een rookvrije woonunit moet worden geplaatst. De Cruquius Hoeve werd veroordeeld tot het nemen van een reeks maatregelen, op straffe van een dwangsom van 1000 gulden per dag, met een maximum van 10000 gulden. Hora Adema gaat die dwangsom nu vorderen.

,,Het is mij niet om het geld te doen, maar als dit de enige mogelijkheid is om voor mijn dochter een rookvrije woonomgeving af te dwingen, zal ik dat niet nalaten'', zegt Hora Adema.

Bestuursvoorzitter J. Muller van de Cruquius Hoeve betreurt de escalatie van het conflict. ,,Wij hebben geregeld gecontroleerd, maar sinds het vonnis is er nooit een personeelslid rokend aangetroffen. We zijn nog steeds hard bezig een goede oplossing te vinden, in overleg met de moeder van Nienke.''

Ook de niet-rokersvereniging CAN heeft zich intussen in de kwestie gemengd. In een onderhoud met de Stichting epilepsie instellingen Nederland, waaronder de Cruquius Hoeve valt, bleek volgens CAN-voorzitter F. Nijpels dat de Cruquius Hoeve jarenlang de Tabakswet heeft overtreden 'door toe te staan dat personeel en patiënt-bewoners rookten in gemeenschappelijke ruimten'.

De instelling werkt inmiddels aan een ingrijpend rookbeleidsplan. Per 1 april zou een algemeen rookverbod voor medewerkers en bezoekers worden ingevoerd. Daarnaast wordt nog gezocht naar een oplossing voor het roken door de bewoners in hun eigen woonunits.

Nijpels: ,,Wij hebben met de grootste moeite van het bestuur de garantie gekregen dat voor 1 april wordt bezien of er voor patiënt-bewoners per wooneenheid aparte rookruimten kunnen worden ingericht.''

De affaire is inmiddels zo uit de hand gelopen, dat volgens Hora Adema de verzorging van Nienke in gedrang komt. ,,Nienke eet haast niet meer en heeft al veel gewicht verloren. Voor mij was de grens bereikt toen ze onlangs niet naar het jaarfeest van haar werk kon, omdat er niemand van het personeel beschikbaar was om haar te begeleiden. Ze zeiden tegen Nienke dat ze haar feestjurk wel weer kon uittrekken, omdat het voor haar niet doorging. Ze was daar vreselijk overstuur van. Afgelopen week zijn ze vergeten haar naar zwemles te brengen. Op zondagen brengt ze de dag door op haar kamer, op bed. Niemand bekommert zich om Nienke.'' Advocate Schumacher verwijt de Cruquius Hoeve te handelen in strijd met de zorgplicht.

In een brief die een rokende verpleegkundige van de Cruquius Hoeve begin januari onder collega's verspreidde, wordt Hora Adema beticht van leugens en laster, omdat zij na het kort geding herhaaldelijk klachten indiende over rook. Zij riep haar collega's op Hora Adema de toegang tot de woonunit van haar dochter te ontzeggen. Twee verpleegkundigen ondertekenden de brief ook.

Bestuursvoorzitter Muller is ongelukkig met de brief. ,,Dat kan natuurlijk niet. Wij hebben dit personeelslid hierop aangesproken. Een moeder heeft het recht haar kind te bezoeken wanneer ze maar wil. Maar de brief moet worden gezien in de context van de spanningen tussen het personeel en mevrouw Hora Adema. We wilden nu juist proberen dat eerst uit de wereld te helpen.''

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden