modenummer

In het modenummer van Tijd was veel aandacht voor de mannentas, lichtvoetig linnen en de nieuwste trends voor komende zomer. Lees hier uw reacties op enkele artikelen.

undefined

De Weekendtas

Begeerte raakt mij aan als ik een mooie leren weekendtas in Tijd zie staan. Van de H&M nog wel! Die kan ik misschien wel betalen. Met de kleine in de kinderwagen en de middelgrote aan de hand, ga ik op weg naar het centrum, om dit begerenswaardige object aan een nader onderzoek te onderwerpen. Het eerste filiaal van de H&M dat we tegenkomen, doorzoeken we grondig, maar de tas is nergens te vinden. "Nee? Dan kunt u het nog bij de vroegere Bonneterie proberen, die heeft een groter assortiment."

Geen punt, een wandelingetje zal ons goed doen. We banen ons een weg door de voormalige Bonneterie, maar ook hier geen spoor van de begeerde tas. Nog maar eens vragen. "Stond 'ie beneden niet? Nee, dan hebben we 'm niet." "Maar dit is nog wel de Flagship Store", sputter ik. "Tja, online is nu eenmaal veel meer te krijgen dan in de winkel."

Zijn we daarvoor de kou in gegaan? Hebben we daarvoor de tram genomen, tussen de rekken door gelaveerd, bij de lift staan wachten? Enige tijd geleden overkwam mij iets soortgelijks. Na een bezoek aan de verloskundige fietste ik door naar de Hema. "Positiekleding? Nee, die is alleen nog maar via internet verkrijgbaar."

Voortdurend krijgen we klaagzangen te horen over winkeliers, die het afleggen tegen het internet. Een week geleden nog in deze krant, het verhaal van een arme, hardwerkende juwelier, die zijn deuren moet sluiten. Wat een ellende. En de boosdoeners? De klanten natuurlijk! Is het heus? Heeft de middenstand het ook niet een heel klein beetje aan zichzelf te wijten? Als ik in het centrum van Den Haag niet eens kan vinden wat ik zoek, dan kan ik echt beter achter mijn computer blijven zitten.

Joke Geelhoed-Oosterhuis

Den Haag

undefined

Linnen

Leuk artikel over het dragen van linnen kleding. Ikzelf heb bij mijn kleermaker uit Thailand een prachtige fijne stofcombinatie ontdekt: linnen met zijde. Mooie stof met de voordelen van beide vezels: koel in de zomer, warm in de winter, prettig op de huid en weinig of geen strijkwerk.

René Silvis, Middelharnis

undefined

Korting

Wekelijks lees ik graag 'Laatste wens' van Mickelle Haest. Vorige week las ik het verhaal 'Korting' met bijna schaamrood op mijn wangen. Hoe gênant is het om korting te vragen bij de uitvaart van je moeder? Aan de andere kant deed het mij denken aan het moment dat ik zwanger was en allerlei spullen moest aanschaffen voor ons eerste kindje, van commode tot kinderwagen. Voor je eerste kindje wil je toch het beste en daar hing een fiks prijskaartje aan. Gelukkig was er een nuchtere vriendin die mij met een knipoog vertelde dat babyzaken vooral 'emotie' verkopen. De uitvaartbranche heeft ook volop te maken met emoties van nabestaanden. Deze zullen, na het overlijden van een dierbare, vaak niet volop in hun kracht staan en emotioneel zijn. Zij zullen bij het laatste afscheid ook het beste voor hun dierbare willen en daar blijkt dan een fiks prijskaartje aan het hangen. Tja, denk ik dan, ook de uitvaartbranche 'verkoopt emotie'. Dus of korting vragen nu werkelijk gênant is?

N. de Jong, Bunnik

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden