Misschien heeft ook Zalm het CWI nodig om baan te vinden

door Wilma van Meteren

Er zijn pleidooien om het Centrum voor Werk en Inkomen op te doeken. Maar de vraag is of dat wel verstandig is.

Het is pikant. Minister Zalm (financiën), die binnenkort zelf de arbeidsmarkt opgaat, pleit voor het opdoeken van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) Hij is de vijftig gepasseerd, een nieuwe baan vinden zal niet meevallen. Maar Zalm heeft dan ook meer verstand van geld dan van de arbeidsmarkt”, grapte Hans Kamps, voorzitter van de ABU, de koepel van uitzendbureaus.

Hij was gisteren op het bescheiden feestje ter ere van de vervulling van de 100.000ste vacature via het CWI dit jaar. Het was een feestje met een zwart randje omdat er in de politiek stemmen opgaan om de nog redelijk jonge opvolger van het arbeidsbureau op termijn te sluiten.

Voor Kamps, die zijn sporen heeft verdiend in de wereld van werklozen en werk, is het echter onomstreden dat een publieke arbeidsvoorziening moet blijven bestaan. Ook al zijn de uitzendbureaus een belangrijke opstap geworden voor mensen om aan het werk te komen, het CWI blijft onmisbaar. Immers ook in economische goede tijden lost de markt niet alle problemen op, aldus de ABU-voorzitter. „Integendeel, de spanningen worden alleen maar groter op de arbeidsmarkt.”

Kamps betoog wordt onderschreven door het onderzoek naar de vacaturemarkt dat adviesbureau Ecorys heeft gedaan in opdracht van het CWI. Daaruit blijkt dat het aantal knelpunten toeneemt. Werkgevers krijgen steeds meer moeite om aan personeel te komen, terwijl de kansen van de meeste werklozen om een baan te vinden, slinken.

Hoewel het CWI een relatief klein marktaandeel heeft bij het vinden van het juiste personeel, is het succesvol in juist de bemiddeling van zwakkere groepen, zoals ongeschoolden. Ook in het koppelen van moeilijk bemiddelbare werkzoekenden aan moeilijk vervulbare vacatures scoort het goed.

Voorzitter Loek Hermans van MKB Nederland, gisteren ook op het feest, wees op de rol van het CWI als leverancier van personeel voor het midden- en kleinbedrijf. Deze kleinere werkgevers, zonder afdelingen personeelszaken, betrekken 61 procent van hun werknemers via het CWI. In het mkb worden volgend jaar 100.000 moeilijk vervulbare vacatures voorzien. „Lukt het niet om daar mensen voor te vinden, dan zullen we 5 miljard euro minder verdienen”, haalde Hermans berekeningen van het Centraal Planbureau aan.

Ook degenen die niet officieel werkloos thuis zitten, zoals hoogopgeleide vrouwen, moeten aan het werk, meent Hermans. Hij pleit ervoor van deur tot deur te gaan om mensen te werven. Maar de middelen voor zo’n onorthodoxe aanpak heeft het kabinet juist wegbezuinigd, betreurt CWI-topman Rens de Groot. Zijn medewerkers gingen in 2000 langs de moskeeën om allochtone jongeren aan banen te helpen.

De Groot heeft nu zijn kaarten gezet op nauwe regionale samenwerking met werkgevers, uitzendbranche, scholingsinstellingen, gemeenten en uitkeringsinstantie UWV. „Te veel talent blijft onbenut”, is zijn overtuiging.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden