Milities beschermen VS tegen machtsovername

Met de bomaanslag in Oklahoma City dit voorjaar staan de para-militaire groepen in de Verenigde Staten in de schijnwerpers. De grootste georganiseerde militie, die in Michigan, telt zo'n 20 000 leden. Godvruchtige mannen met doorsnee beroepen als aannemer en klusjesman. Wat drijft die 'gewone' Amerikaanse burgers die aan het eind van de week in camouflagepak samenkomen in een boerenschuur, met het pistool op de heup?

Het is een mooie vrijdagavond op de boerderij, zo'n dertig kilometer buiten het stadje Muskegon, in het westen van Michigan. Een man of dertig zijn samengekomen om over politieke en andere problemen van de afgelopen week te praten. Sommigen zijn in militair camouflagepak met pet, anderen, rechtstreeks van hun werk, in burger. Een enkeling heeft een pistool op de heup. Wat vrouwen en kinderen lopen over het erf, terwijl binnen wordt gediscussieerd wordt.

Wij mogen de bijeenkomst bijwonen, hoewel de commandant van het district, Bruce, ons niet geheel vertrouwt. Daarom moet de bandrecorder uit. Ook mogen wij zaterdag niet mee op oefening. “Wij hebben geen garanties dat u vrij bent in uw krant de volledige waarheid te schrijven”, zegt Bruce verontschuldigend.

De militie van Michigan heeft volgens 'opperbevelhebber' Lyn van Huizen ongeveer 15 000 tot 20 000 leden. Het is de grootste georganiseerde para-militaire groep in de Verenigde Staten. Doel is om Amerikanen te beschermen tegen een dreigende machtsovername van de 'Nieuwe Wereldorde', die onder leiding staat van de Verenigde Naties.

De militie-leden weten precies waar het gevaar schuilt. Een centrale rol bij de poging die Nieuwe Wereldorde te vestigen speelt de Council on foreign relations van de bekende Rockefeller-familie. Want internationale bankiers zoals de Rockefellers en de Rothschilds trekken achter de schermen aan de touwtjes.

In Washington heeft het internationale grootkapitaal de macht al overgenomen door middel van de Centrale Bank van Amerika. Die FED, een instantie die al strijdig is met de grondwet, is voor 70 procent in handen van buitenlanders en de voorzitter, Alan Greenspan, is een pion van vreemde mogendheden.

Ook het IMF is een instrument waar de Nieuwe Wereldorde zich van bedient. Amerika dreigt ten prooi te vallen aan deze dictatuur van het grootkapitaal, die een nieuwe vorm van slavernij is. Want Amerikaanse burgers zullen eigendom worden van de staat en zich moeten onderwerpen aan internationale socialistische regels die in strijd zijn met de American Way of Life en de grondwet.

Goddeloos

Voor de militieleden ligt het doem-scenario al klaar: De staat krijgt meer zeggenschap over kinderen dan de ouders. Het onderwijs in Amerikaanse geschiedenis verdwijnt; alleen de wereld-geschiedenis wordt nog onderwezen. En ook God wordt van de scholen verbannen, hoewel Amerika volgens de constitutie ondenkbaar is zonder God. Het bestaan van Amerika als onafhankelijke natie staat op het spel.

Waarschijnlijk nog dit najaar zal er een conferentie worden gehouden waar de Verenigde Staten van Amerika officieel zullen worden opgeheven, en vervangen worden door tien regio's, onder bestuur van VN-vertegenwoordigers. Die zullen als eerste de Amerikaanse grondwet afschaffen.

President Clinton werkt ook mee. “Mijn visie van een Nieuwe Wereldorde voorziet een VN met een versterkte rol in vredeshandhaving”, heeft hij op 1 februari 1992 gezegd. Is er nog meer bewijs nodig?

En natuurlijk schuwen de nieuwe heersers geen methoden om hun snode plannen uit te voeren. Zo was de zelfmoord van Vince Foster, een vriend en medewerker van de Clintons, helemaal geen zelfmoord. Het was moord in opdracht van de Council on foreign relations, en bedoeld als waarschuwing aan de president: doe wat wij u bevelen, anders bent u de volgende op de lijst. En Clinton gehoorzaamt.

Ingenieur Ron Cook wijst op nog een ander gevaar. Amerikaanse troepen oefenen met Russische, Duitse en andere buitenlandse militairen onder VN-commando. Doel is Amerikanen te ontwapenen. “De VN kunnen Amerika niet onder controle krijgen zolang wij wapens hebben,” legt Cook uit. “Daarom moeten de Amerikaanse burgers ontwapend worden. Daarvoor zijn buitenlandse troepen nodig, want onze soldaten zullen niet op ons schieten, en wij geven onze wapens niet vrijwillig op.”

Ziedaar het bestaansrecht van de milities. De vrijheid van Amerika en zijn burgers staat of valt met het vrije wapenbezit, niet alleen van de milities, maar van nog zo'n zeventig miljoen fatsoenlijke Amerikaanse burgers.

Kapitein Charles Gibson, in het dagelijks leven klusjesman, spreekt in militair staccato. “Ik leid manschappen op voor situaties waarin zij een vuist moeten kunnen maken”, zegt hij gewichtig. “Stel dat federale overheids-types zomaar je huis in beslag nemen omdat je niet alles helemaal juist hebt ingevuld op je belastingformulier, en zeggen: 'Dit is nu ons eigendom en maak dat je wegkomt'. Ze hebben het over 'ons huis', begrijpt U, Ons huis. Dat zullen we niet pikken. Je kan ons niet zomaar opzij schuiven alsof wij jouw eigendom zijn en naar je pijpen moeten dansen.”

Natuurlijk probeert de federale regering, die hand- en spandiensten verleent aan de VN en de Nieuwe Wereldorde, de waarheid voor het Amerikaanse volk te verbergen. De bomaanslag dit voorjaar in Oklahoma City wordt ter sprake gebracht. De autoriteiten zeggen dat die is gepleegd door ene Timothy McVeigh, afkomstig uit het milieu van de milities. “Niet waar”, weten de militie-leden. “Het is een rookgordijn om de waarheid te verdoezelen. Vertegenwoordigers van de regering hebben het gedaan.”

Er volgt een video waarop explosieven-experts aantonen dat McVeigh de aanslag niet gepleegd kàn hebben. Dan laat commandant Bruce twee foto's zien. Een is van Timothy McVeigh, de ander van iemand die sprekend op hem lijkt. “Ze zouden broers kunnen zijn”, zegt Bruce schamper. “Die andere man is een agent van de ATF, het federale bureau voor Alcohol, Tabak en Vuurwapens dat toezicht houdt op de wapenwetten. Wel heel toevallig, hè, die gelijkenis.” Bruce gelooft niet in die toevalligheid. Het is duidelijk dat deze politieman de echte dader is.

Kapitein Gibson legt uit waarom de overheid dit complot heeft georganiseerd: om te voorkomen dat bekend zou worden dat Hillary Clinton vijftig miljoen dollar had verduisterd in de befaamde Whitewater-affaire. Ook de hoorzittingen over de tragedie in Waco en zelfs het Simpson-proces zijn afleidingsmanoeuvres om te verdoezelen dat de Nieuwe Wereldorde op het punt staat een greep naar de macht te doen.

De bijeenkomst is afgelopen. Een van de aanwezigen gaat voor in gebed, en dankt de Allerhoogste voor deze nuttige samenkomst die allen een beter inzicht heeft gegeven in de Waarheid.

Die zaterdagmorgen neemt commandant Bruce, een aannemer, zijn drie zoontjes van acht, elf en dertien mee naar de wapenwinkel van opperbevelhebber Lyn van Huizen, wiens voorvaderen uit Nederland komen. Bruce vertelt dat de militie van Michigan nu een jaar oud is. Een innerlijke stem had hem opdragen zich aan te sluiten, hoewel hij zelf nooit problemen met de autriteiten heeft gehad.

“Pa, mag ik een pistool kopen?”, onderbreekt de jongste van acht het gesprek. Nee dat mag niet van Bruce, want dan moet je formulieren invullen voor onwettige federale vergunningen. “Mag ik dan dit geweer kopen, het is maar 65 dollar”, zeurt het jongetje verder. Bruce laat zich ompraten, het jochie is in de zevende hemel.

“Het is opvoedkundig een goede zaak om de kinderen op jonge leeftijd met wapens te laten omgaan”, zegt commandant van Huizen in zijn winkel vol wapentuig en alle mogelijke literatuur over de milities en de dreigende gevaren. “Het brengt ze discipline en verwantwoordelijkheidsbesef bij, want wapens moet je onderhouden, anders gaan ze roesten.”

Van Huizen is een vriendelijke man van over de zestig. “De leden van de militie doen niets anders dan hun burgerplicht,” zegt hij. “Wij hebben een soort waakhond-functie. Wij wijzen Amerikanen op hun rechten en maken ze attent op de gevaren die hun bedreigen.” Het klinkt heel vreedzaam en braaf. Maar waarom hebben de milities dan wapens nodig voor het vervullen van die burgerplicht?

Bruce mengt zich in het gesprek. “Als de Amerikanen zien dat milities verrijzen met wapens en training, als ze zien dat wij serieuze mensen zijn, dan zullen ze misschien nog eens over een aantal zaken nadenken”, zegt hij met stemverheffing. “En in Washington komen ze hopelijk tot het inzicht dat het Amerikaanse volk doorheeft dat de corrupte politici in negentig procent van de gevallen precies het tegenovergestelde doen van wat de mensen willen. Wij hopen die wapens nooit te hoeven gebruiken”, voegt hij er geruststellend aan toe.

De boodschap is duidelijk. Vertegenwoordigers van de Nieuwe Wereldorde wees op uw hoede, in welke vermomming u zich ook voordoet. Want wij, Amerikanen, zullen zonodig tot de laatste man onze vrijheden beschermen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden