'Mijn familie is het allerbelangrijkst'

CATRIEN SPIJKERMAN

Roël Henar woont in Amsterdam, is vader van drie kinderen en fulltime opa van twee kleinkinderen.

Familiefoto's "Mijn familie is het allerbelangrijkst. We waren thuis met acht broers en zussen, en ik heb zelf ook nog een gezin. We zijn niet allemaal dicht bij elkaar, sommigen zitten in Suriname, hun foto's zijn daarom belangrijk voor me."

'Lingo' "Muziek is mijn eerste liefde. Toen ik op mijn zestiende in de jaren zeventig in Nederland kwam, was het moeilijk aan Surinaamse muziek te komen. Denk maar niet dat er bij Toppop iets Surinaams kwam. Gelukkig was er in Amsterdam één winkel waar je wel eens een plaat kon vinden, daar kocht ik 'Lingo', een typisch vrolijk Surinaams lied over de liefde. Als ik hem hard opzette, ging ik van binnen weer lachen - nog steeds eigenlijk."

Motorracewedstrijden "Ik kijk graag naar motorracewedstrijden, vooral van Valentino Rossi ben ik groot fan. Een paar jaar geleden hoefde je nog geen theorie-examen te doen voor je motorrijbewijs, als je al een autorijbewijs had. Helaas zakte ik voor het prakijkexamen, daarna heb ik het nooit meer geprobeerd. Mijn zoon zegt dat hij de examens ooit nog eens voor me gaat betalen."

Formule-1-races "Eind jaren zeventig, de laatste keer dat de races op Zandvoort werden gehouden, bracht mijn vriendin mij erheen. Ik had 70 gulden in mijn portemonnee, maar dat was slechts genoeg voor een kinderkaartje. Daar stond ik, 19 jaar, ik hoorde de motoren al draaien, ik móest naar binnen. Dat is me gelukt, door te doen of ik beveiliging was. De dag van mijn leven."

Miniatuurfiets "Als Amsterdammer moet je een fiets hebben, anders tel je niet mee. Ik hou van wielrennen, en ik heb jarenlang op de fiets mijn krantenwijk gedaan. Deze miniatuurfiets stond op het kantoor van Marco Borsato. Mijn ex-vrouw werkte daar, en toen Borsato in een faillissement zat, moest er van alles worden opgeruimd. Mijn ex nam het fietsje van Marco Borsato voor mij mee, het is een soort mascotte voor me."

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden