Microsoft geeft mantelzorgers de ruimte

amsterdam – - Softwaregigant Microsoft is sinds vorige week ambassadeur voor de mantelzorg. Gonnie Been, verandermanager bij Microsoft Nederland, vertelt waarom.

Bram Logger

Waarom is Microsoft een goede werkgever voor mantelzorgers?

„Is het woensdagmiddag mooi weer, dan ga ik tennissen met mijn kinderen. En als die ’s avonds naar bed zijn, werk ik van acht tot half twaalf weer verder. Bij Microsoft hebben we de werktijden voor iedereen zo flexibel mogelijk gemaakt. Vergaderen kan bijvoorbeeld ook virtueel, via internet. Dat noemen we het Nieuwe Werken. De balans tussen werk en de zorg voor een gezin is daarin heel belangrijk.”

Dat klinkt niet alleen fijn voor mantelzorgers, maar voor iedereen als een heel relaxte baan.

„We hebben het Nieuwe Werken zelf nooit als specifiek mantelzorgvriendelijk gezien. Toen we gevraagd werden voor het ambassadeurschap moesten we even nadenken. Hebben we wel recht van spreken? Uiteindelijk is besloten het te doen. Het is een mooi podium om te laten zien welke stappen we hebben gemaakt in de balans tussen werk en privé.”

Hoeveel mantelzorgers werken er eigenlijk bij Microsoft?

„Ik weet het niet precies, maar meer dan we dachten. Ik heb zelf een wat ouder wordende moeder. Op de werkvloer wordt er nauwelijks over gesproken. Maar als je doorvraagt, blijkt iedereen met dezelfde problemen te zitten. De gemiddelde leeftijd is bij ons 37,7 jaar. Dan zitten mensen in de levensfase met jonge kinderen, met steeds zorgbehoeftiger ouders en op het hoogtepunt van hun carrière.”

Kunnen andere werkgevers net zo makkelijk overstappen op het mantelzorgvriendelijke Nieuwe Werken?

„Natuurlijk zijn er banen waarbij je niet zo veel vrijheid kunt nemen in de werktijden. Maar in veel gevallen is het mogelijk. Het belangrijkste is de mentaliteitsverandering. In het begin hadden mensen bij ons ook een schuldgevoel als ze onder werktijd naar de kapper of de supermarkt gingen. Maar als je daar met elkaar over praat, verdwijnt het vanzelf.”

Bij mooi weer is het Microsoftkantoor zeker uitgestorven?

„Dat valt mee. Hoe meer verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen planning je mensen geeft, hoe harder ze werken. Het duurde even voordat we ook de managers in het middenkader daarvan hadden overtuigd. Maar vaker dan vroeger moet ik nu juist tegen mijn teamleden zeggen: neem jij maar een weekje vrij. Uiteindelijk is het efficiënter als ik mijn afspraak bij de kapper om negen uur ’s morgens kan plannen en niet in de file naar mijn werk hoef. Mantelzorgtechnisch zou ik dan ook vaker thee kunnen drinken bij mijn moeder.”

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden