Micks steun en toeverlaat

Harmen van Dijk is redacteur van Tijd. Wekelijks bespiegelt hij de levens van beroemde mensen in Nederland en ver daar buiten. Reacties naar: h.vandijk@trouw.nl

Het had een prachtig voorjaar kunnen zijn voor Mick Jagger. Hij is op z'n zeventigste overgrootvader geworden. Kleindochter Assisi, 21 jaar, heeft een dochtertje op de wereld gezet. En heel opmerkelijk: Assisi's moeder Jade, de dochter van Mick, was tegelijk met haar kind zwanger. Mick wordt binnenkort dus ook nog eens voor de vijfde keer opa. En Jade, 42, zal als oma bevallen van haar derde kind. De Jaggers doen ook dit soort dingen ontzettend rock 'n roll.

Alle vrolijkheid over dit nieuwe leven wordt helaas overschaduwd door de zelfmoord van Micks vriendin L'Wren Scott, half maart. Mick is inmiddels weer aan het werk; maandagavond traden de Rolling Stones op in Oslo. En ja, ze komen ook naar Pinkpop. Veel tijd heeft Mick de afgelopen tijd niet met zijn collega's doorgebracht - hij zocht vooral steun bij zijn zeven kinderen. Ze waren allemaal naar Los Angeles gekomen, voor de afscheidsdienst van L'Wren. Er waren geruchten dat met name de dochters van Mick een hekel aan L'Wren hadden. Maar de 22-jarige Georgia May, een succesvol fotomodel, sprak dat tegen met een bericht op Instagram: 'Ze speelde een grote rol in mijn leven. Ik zal nooit vergeten hoeveel plezier we samen hebben gehad. Ze was familie en zal dat altijd blijven.'

Micks grootste steun en toeverlaat was zijn oudste dochter, Karis (43). Zij woont in Los Angeles en regelde de dienst. Haar twee kinderen lazen een psalm voor. Ook al had Mick een volledige verdieping van het Four Seasons hotel afgehuurd, hij logeerde bij Karis en haar gezin in hun bungalow. De andere Jagger-telgen zijn nogal extravagent, net als hun ouders. Maar Karis mijdt de spotlights categorisch. En dat bevalt Mick blijkbaar, in deze zware periode.

Dat Karis en Mick zo'n goede band hebben, is een wonder op zich. Want aanvankelijk ontkende Mick zelfs dat ze zijn dochter was. Hij had maar heel kort een relatie met haar moeder, de zangeres Marsha Hunt. Ongetwijfeld was de liefde voor Marsha intens - hij schreef voor haar het nummer Brown Sugar - maar lang duurde die niet. Mick was er al met Bianca vandoor voordat de baby werd geboren.

Daarna liet de zanger zich van zijn zakelijkste kant zien. Marsha moest een verklaring tekenen dat Karis zijn kind niet was, in ruil voor tienduizend pond. Een paar jaar later vocht ze deze regeling aan. Met succes. Jagger moest het kind erkennen en elke maand duizend pond betalen voor de opvoeding.

Het schijnt dat zijn tweede vrouw, Jerry Hall, hem tot de orde heeft geroepen. Zij zorgde ervoor dat Mick, toen Karis twaalf was, zijn nederige excuses aanbood voor zijn povere optreden als vader. Jerry heeft vier kinderen met Mick, maar ze vindt dat alle zeven kinderen, van vier verschillende moeders, elkaar én hun vader goed moeten kennen. Elke zomer zorgt ze dat de hele groep bijeen komt. Het heeft geholpen. Toen Karis trouwde was Jade bruidsmeisje en alle broers en zussen waren present. Karis stond Jade bij toen ze beviel van haar tweede kind.

Tien jaar geleden vertelde Mick in een documentaire hoe blij hij is met het resultaat van zijn wilde liefdesleven: "Ik heb er een extended family aan overgehouden. Ik ben dol op ze."

De Jaggers

Mick Jagger heeft zeven kinderen.

Karis (43) met Marsha Hunt

Jade (42) met Bianca Jagger.

Lizzy (30), James (28), Georgia May (22) en Gabriel (16) met Jerry Hall.

Lucas (14) met Luciana Morad.

Karis heeft twee kinderen, Mazie en Zak. Jade heeft dochters Assisi en Amba - de kleinkinderen. Assisi heeft een dochter, Micks achterkleinkind.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden