Michael en Lisa Marie gaan uit elkaar, maar ze blijven vrienden

De Elvis-fans op het landgoed Graceland vlakbij Memphis Tennessee hadden het altijd al verwacht. Het huwelijk van Michael Jackson en Lisa Marie Presley is na twintig maanden zachtjes ten einde gekomen. Lisa Marie, de dochter van de rock 'n roll koning Elvis Presley, heeft om de scheiding gevraagd en Michael heeft ermee ingestemd. Zij hebben tevens hun voornemen kenbaar gemaakt 'goed bevriend' te blijven met elkaar.

Een van de duizenden bezoeksters die jaarlijks naar het landgoed van 'Elvis the Pelvis' komen, Dana Workman zei dat volgens haar Elvis gelukkig zou zijn met het nieuws. “Ze zouden nooit hebben moeten trouwen.”

Voor de fans was het huwelijk tussen de twee van begin af omringd door verbazing en stevige scepsis. Van de androgyne en mondaine Michael Jackson werd verwacht dat hij zich gauw zou gaan vervelen naast de knappe, maar teruggetrokken levende moeder van twee kinderen, die voornemens was haar leven aan haar gezinnetje te wijden.

De verbazing werd versterkt doordat Jackson kort voor de aankondiging van de huwelijksplannen beticht werd van weinig kiese contacten met een jongen van 13 of 14. De stroom geruchten kon slechts worden gestopt door een minnelijke schikking, waarmee volgens de roddelpers tientallen miljoen dollars gemoeid waren.

Vanaf het begin werd dan ook vermoed dat het huwelijk niet zozeer een erotische dan wel een rationele basis had of misschien zelfs een bedenksel van de Scientology-kerk was, waarvan Lisa Marie lid zou zijn. Voor het geld hoefden de twee zeker niet te trouwen. Hij heeft zo'n 150 miljoen en zij beheert het fortuin van haar vader dat op 100 miljoen dollar wordt geschat.

De algemene twijfel over het huwelijk bracht Lisa Marie ertoe in juli vorig jaar voor de tv-camera op een vraag van een verslaggever uit te roepen: “Of wij een seksuele relatie hebben? Is dat wat je wil weten? Ja, ja, ja.” Om de laatste twijfelaars te overtuigen kuste Jackson zijn vrouw voor de camera uitvoerig en hartstochtelijk. Het mocht niet baten. De pers bleef het huwelijk van de twee op de korrel nemen.

Dat heeft het geluk van de twee bepaald niet bevorderd. Huwelijken van bekendheden lijken heel wat kwetsbaarder dan die van gewone mensen. De psycholoog Robert Butterworth in Los Angeles, die veel klanten in Hollywood heeft, wijt de kwetsbaarheid aan de 'bekendheden-gevangenis', waarin zij verkeren. Elke stap van zo'n VIP in wiens gezelschap dan ook, wordt gemeld door de roze pers en is aanleiding tot veronderstellingen.

Het gebroken huwelijk van Michael en Lisa Marie is het laatste van een hele reeks mislukte verbintenissen. Eerder ging acteur Jim Carrey weg bij zijn vrouw Melissa, Olivia Newton John en Matt Lattanzi gingen uit elkaar. Hetzelfde gebeurde met Julia Roberts en Lyle Lovett en Oscar-winnares Emma Thompson en de acteur Kenneth Branagh. Het spreekwoordelijke slachtoffer van de roddelpers, Elisabeth Taylor vertrok bij haar zevende echtgenoot, een bouwvakker. Een van de meest besproken scheidingen was vorig jaar die van Cindy Crawford en Richard Gere, die bijna net zoveel aandacht kreeg als die van Loni Anderson en Burt Reynolds.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden