Met twee korte zinnen werd donderdagmiddag bevestigd waarvan...

Gans het Gooi huilt mee na de breuk tussen Linda de Mol en Sander Vahle.

Met twee korte zinnen werd donderdagmiddag bevestigd waarvan de Gooise lucht al weken zwanger was: Linda de Mol (’Gooische Vrouwen’) en haar vriend Sander Vahle gaan na een relatie van twaalf jaar definitief uit elkaar. Albert Verlinde gleed bijna van zijn stoel van opwinding toen hij de zinnetjes in ’RTL Boulevard’ voorlas. Het was de apotheose van een maand vol geruchten, die eind september begon toen Sander met achterlating van Linda en hun twee kinderen Julian en Noa het huis in Crailoo verliet.

De breuk tussen de twee leest als het verslag van een avontuur op de Gooise matras. Sander zou iets hebben met ene Heleen, een huisvriendin, die weer een achterbuurvrouw is/was van Linda’s broer John. De ex van Heleen schijnt weer iets te hebben met Gallyon van Vessem (SBS-’Hart van Nederland’), wier naam in ’de bladen’ onlangs viel als huisvredebreekster bij Maurits en Marilène.

Sander Vahle zou niet als enige schuldig zijn aan de breuk met Linda de Mol. Ondanks ontkenningen van beider kant duikt telkens weer het gerucht op dat de tv-presentatrice ’iets’ heeft met Viggo Waas, die met haar acteerde in de politieserie ’Spangen’ en die nu een column heeft in het blad Linda. In de jongste editie van het glossyblad venten zowel Waas als De Mol hun verontwaardiging over het gerucht uit. Om snel door te schakelen naar het leed van Gooische Vrouw Susan Visser.

Maar voorlopig zijn alle camera’s gericht op Heleen Hofstee, de ex van een kledingfabrikant. Toen zij en haar man nog naast John de Mol woonden, ontmoetten ze Linda en Sander. En na de breuk in Heleens huwelijk huilde ze vaak uit in huize Linda de Mol. Ook vriendlief was empathisch, maar iets te. Begin september pakte Sander zijn biezen en toen heette het nog dat er spanningen in de relatie waren door werkdruk van Linda. Fred Reuter, de eerste ex van De Mol zei zich niets te verbazen over de crisis, omdat de presentatrice een controlfreak is die overal haar zin wil hebben en die ook doordrijft.

Maar al snel dook in de roddelpers de figuur van Heleen op. Afgelopen weekend werden zij en Sander gesnapt op het Larense hockeyveld, want zowel haar kinderen als die van De Mol en Vahle tikken met een stick.

Gans het Gooi huilt nu mee. „Dit grijpt me vreselijk aan”, snikt Gordon, zelf nog recentelijk gedumpt door Rita Verdonk-groupie Bartho Boer, tegen de Telegraaf. „Ik vóél gewoon hun pijn.” Dat weerhield hem er onlangs niet van om het gerucht dat Sander een ander had luidkeels in ’RTL Boulevard’ rond te bazuinen.

Laren en omstreken vraagt zich intussen af hoe lang de verhouding van Sander en Heleen het zal uithouden. In de Telegraaf trekken ze, anoniem, partij voor de ’arme’ De Mol, die ’onbewust de vijand binnenhaalde’. Het slachtoffer zelf maakt in haar blad gelaten een vergelijking met ’Gooische Vrouwen’. Haar tv-man daar, Martin Morero, woont na één aflevering relatieleed weer thuis. „En bij mij is dat niet zo.”

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden