Met Jordy's oliebollen is helemaal niks mis

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Even je ogen dicht. In je hand ligt een eivormige bol met inhammetjes en krokante uitsteeksels. Open je mond en met het puntje van de tong proef je eerst de zoetigheid van de poedersuiker. Hap. De bol klapt open. Een warme, stevige smaak komt de smaakpapillen tegemoet. Of de oliebol naar schoenzool smaakt? Nee.

Evi Guldemeester

Daar dacht het AD anders over. De oliebollen van Jordy Bakker en zijn zus Bianca werden vorig jaar beoordeeld met een extreem laag cijfer: een 1. Terwijl zij een paar jaar eeder met hetzelfde recept wél een goed cijfer kregen.

De journalisten kennen geen genade als zij oliebollen - als die van Jordy - afkraken. Om een paar voorbeelden te geven: "Prima om een fietsketting in te smeren" ..."Ze consumeren lijkt minder verstandig. Tenzij de wc dichtbij is."

Jinek

Eergisteravond zat Jordy samen met zijn zus aan tafel bij 'Jinek'. Tegenover hen zat AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis. Al snel werd duidelijk dat de hoofdredacteur niet helemaal op de hoogte was van de gang van zaken rondom de jaarlijkse 'AD Oliebollentest'. Ook bleken de recensies te worden geschreven door journalisten, niet door hen die daadwerkelijk de oliebollen proeven.

Een verhitte discussie ontstond. "Als je bakt zoals je praat, dan verbaast het me niet zo dat je als laatste bent geëindigd", zei de AD-hoofdredacteur tegen Jordy. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden. Dit jaar worden de oliebollen in ieder geval minder hard beoordeeld.

Naar aanleiding van de uitzending kreeg de oliebollenkraam in Haarlem-Schalkwijk veel aanloop. "Zelfs mensen uit Zwolle zijn gekomen om de bollen te proeven." Zegt Jordy. Zij vonden het lekker!" Wij ook. Tip voor volgend jaar: iets meer lucht en iets minder deeg.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden