Met ingang van 1 september is B. P. Meinema (44) ...

Met ingang van 1 september is B. P. Meinema (44) benoemd tot burgemeester van de gemeente Vlist.

Meinema is lid van het CDA en momenteel gemeentesecretaris van Zeewolde. Hij volgt J. R. Andel op die eerder dit jaar werd benoemd tot burgemeester van Noordwijkerhout.

De Herman Gorterprijs, een jaarlijks initiatief van het Amsterdams Fonds voor de Kunst, is dit jaar toegekend aan Willem van Toorn. Hij krijgt deze poezieprijs van 15 000 gulden voor zijn bundel 'Eiland'. De jury, bestaande uit Benno Barnard, Rob Schouten en Mirjam Vanhee, roemde vooral de wijze waarop Van Toorn taal en emotie met elkaar in evenwicht weet te brengen. De dood is het centrale thema in de bundel. De prijs wordt Van Toorn op 23 oktober in Paradiso in Amsterdam uitgereikt.

De musicus Hans Dulfer heeft gisteren in Amsterdam de Edison in de categorie jazz overhandigd aan de Harper Brothers. De Amerikaanse broers Philip en Winard Harper kregen de prijs voor hun derde album "Artistry" uit 1991.

Mr. J. W. van den Berge (44) is door de ministerraad benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad. Van den Berge is sinds 1986 raadsheer bij het gerechtshof in Amsterdam. Daarvoor was hij van 1982 tot 1986 rechter bij de rechtbank in Rotterdam. Vanaf 1989 is hij tevens plaatsvervangend lid van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden