Mestverwerker raakt vergunning kwijt

Noord-Brabant wil het mestverwerkingsbedrijf Ferm-O-Feed in de gemeente Landerd stilleggen.

De onderneming beschikt volgens een woordvoerder van de provincie niet over een geldige milieuvergunning. Bovendien veroorzaakt het productieproces een stroom klachten.

Aanvankelijk beschikte het bedrijf wel over een provinciale vergunning. De Brabantse Milieufederatie heeft die echter aangevochten bij de Raad van State en dit rechtscollege heeft de vergunning uiteindelijk vernietigd.

Ferm-O-Feed heeft een nieuwe vergunning aangevraagd, maar die is nog niet verleend. Ondertussen draaide de mestfabriek gewoon door. De provincie wil daar nu een einde aan maken. Het bedrijf mag de mestverwerking pas starten als de nieuwe vergunning is verleend en wanneer alle daarin genoemde maatregelen zijn getroffen om de stankoverlast te beperken. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was er aanvankelijk inderdaad stankoverlast, maar is het probleem nu vrijwel opgelost. Naar zijn mening is er slechts sprake van 'opgeklopt gedoe van de milieubeweging'. Ferm-O-Feed verwerkt 20 000 ton mest per jaar en heeft 25 mensen op de loonlijst staan.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden