Merwedebrug scheurt onder vrachtwagens

TROUW

De Merwedebrug bij Gorinchem in de A27 is sinds gisteren in beide richtingen gesloten voor vrachtverkeer. Wegens scheurtjes in de brugconstructie vindt Rijkswaterstaat het niet verstandig om vrachtwagens nog over de brug te laten rijden.

Vorige week werden scheurtjes ontdekt in de stalen draagbalken onder de noordelijke boog. Rijkswaterstaat besloot toen de 810 meter lange brug te sluiten voor extreem transport boven de 60 ton. Uit nader onderzoek blijkt de situatie onder de zuidelijke boog ernstiger. Daarom geldt de maatregel nu voor alle vrachtwagens en bussen. Rijkswaterstaat noemt het een ingrijpend besluit.

Het vrachtverkeer moet voorlopig omrijden via de A2 en de A16 en wordt geïnformeerd door borden boven en langs de weg. Personenauto's kunnen de brug gewoon gebruiken.

Hoe lang de reparatiewerkzaamheden gaan duren, kan Rijkswaterstaat nog niet zeggen. Oorspronkelijk was gerekend met twee maanden, maar de nieuwe gebreken maken extra maatregelen nodig. Bijvoorbeeld door meer aannemers in te schakelen hoopt Rijkswaterstaat sneller te kunnen werken. Een andere optie is eerst de ergste plekken te repareren, zegt de woordvoerder, waardoor het vrachtverkeer er wel weer overheen kan.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden