Meppen naar muskieten

Lastig als je jezelf als superster beschouwt - boven alle wetten verheven - en plotseling word je als gewoon mens behandeld. Waarom zou zij, Diana Ross, gefouilleerd moeten worden? Een schande vond ze het en ze vloog de beveiligingsagente op het Londense vliegveld Heathrow aan. Ook de Britse politie trok zich niets aan van haar status en voerde haar als de eerste de beste crimineel af naar het politiebureau.

Eenmaal veilig terug in de Verenigde Staten deed ze haar beklag bij Larry King op CNN. Haar confrontatie met de harde realiteit had haar zo geschokt, dat ze van plan is een hulpgroep op te zetten voor andere slachtoffers van beveiligingspersoneel op luchthavens.

Een overspannen reactie, zou je kunnen zeggen. Maar ja, roem vergt veel van een mens en Ross is zeker niet de enige vip die wel eens uit zijn of haar slof schiet. De ene keer richt de agressie zich op de geüniformeerde medemens, de andere keer op opdringerige fotografen en journalisten.

Jaren geleden had de leeftijdloze, maar toch zeker tachtigjarige diva Zsa Zsa Gabor een ervaring, vergelijkbaar met de vernedering van La Ross afgelopen woensdag in Londen. Een politieagent haalde het in zijn hoofd om Zsa Zsa te bekeuren wegens te hard rijden! Dat was meer dan ze kon verdragen en ze ging hem met haar gemanicuurde nagels te lijf. De glamourkoningin viel wel vaker uit haar rol. Zo werd ze eens gearresteerd 'wegens het in het openbaar uiten van obsceniteiten.'

Wie drie jaar geleden ook behoorlijk uit haar rol viel was de elfjesachtige IJslandse zangeres Björk. Bij aankomst op het vliegveld van Bangkok vloerde ze onmiddellijk een tv-verslaggeefster die op haar afkwam. Overigens bood Björk later haar excuses aan.

Acteur Johnny Depp heeft ook een bloedhekel aan de pers. ,,Muskieten zijn het. Op een gegeven moment landen ze en proberen je bloed op te zuigen. En wat doe je dan? Dan geef je ze een mep'', zei hij eens en bracht dit later ook in de praktijk. Hoewel hij eigenlijk meer plezier beleeft aan het verbouwen van hotelkamers. Hij en zijn toenmalige vriendin, het magere supermodel Kate Moss, stonden er om bekend dat ze geen hotelkamer onbeschadigd achterlieten.

Acteur Sean Penn is waarschijnlijk de beruchtste vechtersbaas van Hollywood. Hij zat 32 dagen in de gevangenis wegens het molesteren van een fotograaf. Het was vooral de niet aflatende aandacht voor zijn toenmalige vrouw Madonna die hem woedend maakte. Tijdens hun huwelijk in 1985 cirkelden er helikopters met fotografen boven het landgoed. Hij zou toen zelfs met een pistool in de lucht hebben geschoten. Penn heeft deze geruchten nooit ontkend.

Er komen wel vaker wapens aan te pas. Jack Nicholson beperkte zich nog tot een golfclub, maar voetballer Diego Maradonna nam in 1994 een luchtbuks ter hand om journalisten van zijn erf te jagen. Iets stijlvoller was het optreden van Anita Ekberg in de jaren zestig. De actrice, beroemd van haar voetbad in de Trevi-fontein in 'La Dolce Vita', belaagde een fotograaf met pijl en boog. Hoewel geen begenadigd actrice, bracht ze dit zo geloofwaardig, dat de man haar het fotorolletje gaf.

Ook blauw bloed wil wel eens gaan koken. Prinses Juliana kon heel boos worden op fotografen, maar was toch te waardig om te gaan slaan. Zo niet de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, prins Ernst-August van Hannover. Hij kreeg in Duitsland een een voorwaardelijke gevangenisstraf wegens mishandeling van een cameraman. Onlangs kon hij zijn handen weer niet thuishouden en nu hangt hem een échte gevangenisstraf boven het hoofd.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden