Mensen willen na hun 65ste parttime werken

Nederlanders willen best doorwerken na hun 65ste, maar in deeltijd, blijkt uit nieuw onderzoek. Zo’n geleidelijke pensionering is nog voor weinigen weggelegd.

Werknemers én werkgevers staan open voor een meer geleidelijke overgang van werken naar pensioen. Maar om dat aantrekkelijk te maken moeten nog wel wat hobbels worden weggenomen, stelt een studie van kennisinstituut Netspar (pensioen en vergrijzing) en de Universiteit van Tilburg.

Onderzoekers Arthur van Soest en Tunga Kantarci maken onderscheid tussen gefaseerde pensionering (minder uren in dezelfde functie) en gedeeltelijke pensionering (een minder veeleisende baan met minder uren tegen een lager salaris). Beide vormen staan in veel Europese landen nog in de kinderschoenen, concluderen ze. Later deze week presenteren ze hun bevindingen op een congres van Netspar in Utrecht.

Geleidelijke pensionering stuit nog op allerlei wettelijke en organisatorische beperkingen. Lang niet altijd is het financieel aantrekkelijk, noch voor de werkgever, noch voor de werknemer.

Dat geldt ook voor Nederland. Alleen Zweden is redelijk op weg, ook omdat daar voldoende passende banen voorhanden zijn.

In Nederland hebben werkenden er wel oren naar om na hun 65ste door te werken, mits in deeltijd, blijkt uit onderzoek dat Van Soest en Kantarci hebben gekoppeld aan hun studie. Ze legden werkenden verschillende scenario’s voor; een meerderheid sprak zich uit voor deeltijdpensioen. Velen menen ook dat hun werkgever (47 procent) er positief tegenover staat. Dat is aanzienlijk meer dan in 2004, toen iets meer dan een derde aangaf dat hun baas daarvoor openstond. De animo verschilt wel per sector. Bij de (semi-) overheid is die groter dan in het bedrijfsleven.

Volgens de onderzoekers past geleidelijke pensionering beter in de moderne levensloop, waarbij mensen in verschillende fases van hun leven meer of minder werken.

Bovendien kan bij langer doorwerken het mes aan twee kanten snijden. Werknemers kunnen hun talenten langer ontplooien tegen volwaardige beloning.

Met het oog op de vergrijzing en de toenemende krapte op de arbeidsmarkt zullen werkgevers blij zijn dat ze meer arbeidskrachten tot hun beschikking hebben. De economie vaart er wel bij omdat er meer financieel draagvlak is in een vergrijzende samenleving.

Een vaak genoemd argument tegen langer doorwerken, namelijk dat oudere werknemers minder productief zouden zijn, klopt niet, zo laat volgens de wetenschappers een ander, gerelateerd onderzoek zien. Ouderen die langer in het arbeidsproces blijven, zijn „heel gemotiveerd, goed opgeleid en productief”.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden