MENSEN | Toekomst Van Hoogdalem onduidelijk

De DFL (Deutsche Fussball Liga) gaat beslissen of Marco van Hoogdalem nog bij Schalke 04 mag voetballen. De overkoepelende organisatie van de clubs buigt zich over verklaringen van onafhankelijke deskundigen, die zeggen dat het verantwoord is dat de Nederlandse verdediger weer in actie komt.

Van Hoogdalem leidt aan de leveraandoening primaire scleroserende cholangitis (PSC). Dat is een chronische ontsteking van de galwegen buiten en in de lever. Hij wil graag weer voetballen, maar nog niet iedereen is het erover eens of dit medisch verantwoord is. Gisteren sprak Van Hoogdalem over het probleem met de leiding van Schalke. In overleg werd besloten het laatste woord aan de DFL over te laten.

Bas van de Goor is van plan nog twee jaar te blijven volleyballen op het hoogste niveau bij Piet Zoomers/Dynamo. De 33jarigemiddenman heeft dat in Apeldoorn bij de presentatie van de ploeg voor het nieuwe seizoen laten weten. Medio 2006 wordt Van de Goor technisch directeur bij de club. In de functie gaat hij het werk van Paul van Sliedrecht en manager Frans de Jong combineren. Tennisster Kim Clijsters neemt opnieuw de tijd voor herstel van haar polsblessure. Een tweede operatie van het gewricht is niet nodig, verzekerde een arts de Belgische topspeelster. Clijsters verwacht pas weer in 2005 op toernooien actief te zijn, meldde ze op haar eigen website.

De arts van de Vlaamse voormalige nummer een van de wereld geeft uigebreid tekst en uitleg over de nieuwe blessure aan de linkerpols, die Clijsters vorige week dwong tot opgave in Hasselt. Daarvoor was ze langdurig uit de roulatie geweest door een kwetsuur aan dezelfde pols.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden