MENSEN OP ZATERDAG

auwto aangepakt

AFRA BOTMAN; HANS MARIJNISSEN

Ga toch fietsen, is de slogan van de groep en dat zetten ze zo nu en dan met grote letters op autoreclame-borden in Deventer en Arnhem.

De firma Publex, eigenaar van de reclameborden, wil een schadevergoeding. Het bedrijf heeft een van de bespuiters van de reclameborden in kort geding voor de rechtbank in Arnhem gedaagd. Publex eist een schadevergoeding van 31 000 gulden.

sticky zonder the beatles

In tegenstelling tot 25 jaar geleden behoren de drie overgebleven exBeatles niet tot de ondertekenaars van een advertentie waarin wordt opgeroepen tot de legalisering van hasj en marihuana, die gisteren is verschenen in de Britse krant The Times.

Release, de organisatie die de advertentie plaatst, zegt er niet in te zijn geslaagd Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr te bereiken. Een aantal andere ondertekenaars van de eerste advertentie, die in 1967 in de krant verscheen, heeft geweigerd de oproep ('Legalize Pot') nogmaals te steunen, zo zei directeur Mike Goodman van Release. Andere ondertekenaars (John Lennon, Beatles-manager Brian Epstein en schrijver Graham Greene) zijn inmiddels overleden.

Tot de 160 personen die de advertentie wel hebben ondertekend behoren de fotograaf David Bailey, de kunstenaar David Hockney, actrice Julie Christie en popmuzikant Brian Eno. In de advertentie wordt gesteld dat het roken van marihuana en hasj een ingeburgerd gebruik is geworden in Groot-Brittannie. Er wordt op gewezen dat meer dan vijf miljoen Britten soft drugs gebruiken of hebben gebruikt.

kerngezonde oudjes

In het afgelegen Tibetaanse dorpje Dongzi is de afgelopen 50 jaar niemand gestorven. Het op Hongkong gebaseerde persbureau China News Service meldde dat gisteren. In het dorp leven volgens het persbureau 188 mensen van 130 jaar. Een inwoner is zelfs 142 jaar oud. Sinds 1942 zou er niemand zijn overleden.

Alle 'oudjes' zijn nog kerngezond. De vitaliteit van de bewoners van Dongzi heeft tot een grote bevolkingsgroei geleid: van aanvankelijk 680 tot 6 224 nu.

Wetenschappers schrijven de hoge leeftijd van de Tibetanen toe aan het ontbreken van milieuvervuiling, harmonieuze relaties tussen de bewoners van het dorp en een gezond dieet dat hoofdzakelijk bestaat uit bonen, rijst en vis.

staande wc-gebruikers

Een Duitse reizigersorganisatie heeft een verzoek ingediend voor aparte wc's voor mannen en vrouwen in de trein. Het precieze richten van de 'staande' gebruikers van de toiletten laat nogal te wensen over, vindt de organisatie. Zelfs in de hypermoderne grote snelheidstreinen is niet voorzien in wc's voor gescheiden seksen, betreurt de Verkehrsclub Deutschland.

los actores olimpicos

Seks is goed voor sportieve prestaties. Tenminste: voor vrouwelijke sporters. Volgens de seksuologen Mordechai Halperin en Alexander Olchanietsky van het medisch centrum voor impotentie en seksualiteit in Jeruzalem hebben vrouwen behoefte de liefde te bedrijven voor zij aan sport doen. Het orgasme geeft hen meer motivatie, kracht en pit. Dat is tegenstelling tot de mannen, die na afloop maar een ding willen: slapen.

Het advies is de uitkomst van een onderzoek, dat de twee doktoren hielden onder 84 professionele sportbeoefenaars; 58 mannen en 26 vrouwen. Voor mannelijke atleten bevelen zij voor de wedstrijden een periode van seksuele onthouding aan, varierend van drie of vier dagen tot zelfs een week.

De 26 ondervraagde vrouwen bevestigden zonder uitzondering, dat zij na de vleselijke geneugten tot ongekende prestaties in staat zijn. Morgen beginnen de vrouwen in Barcelona met zwemmen en fietsen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden