MENSEN | Eerste Ien Dales-prijs

De Ien Dales Award, een prijs voor personen die zich verdienstelijk maken op het raakvlak van openbaar bestuur en integriteit, is uitgereikt aan mr. J. Saleh, oud-gouverneur van de Nederlandse Antillen. Volgens de selectiecommissie heeft Saleh blijk gegeven van ,,een zichtbare onkreukbaarheid in een bestuurlijk en sociaal-economisch complexe samenleving''. De prijs, vernoemd naar de overleden PvdA-politica Dales, is overhandigd door prof. W. Albeda, voorzitter van de commissie, en door minister Remkes van binnenlandse zaken. Hij werd voor de eerste keer uitgereikt.

Kroonprins Willem-Alexander krijgt voor zijn bijdrage aan het internationaal waterbeheer de zilveren herdenkingsmedaille van de Karels Universiteit in Praag. De prins neemt de onderscheiding volgende week donderdag in ontvangst tijdens een werkbezoek aan de Tsjechische hoofdstad. De herdenkingsmedaille van de universiteit is voor prominente internationale personen uit de wetenschap, academische en publieke sector. Eerder kregen prins Charles, prins Filip van België en Koning Harald van Noorwegen dezelfde onderscheiding. Eerder dit jaar nam premier Verhofstadt eenzelfde medaille in ontvangst.

Door hevige regenval overstroomde de rivier de Moldau in de zomer van 2002 waardoor grote delen van Praag onder water kwamen te staan. De Tsjechische overheid heeft met Nederlandse kennis een systeem ontwikkeld om risicogebieden sneller te ontdekken. Op de Karels Universiteit woont prins Willem-Alexander de officiële afsluiting bij van dit project. Aan de oever van de Moldau krijgt de prins verder uitleg over verplaatsbare waterkeringen die nieuwe overstromingen moeten voorkomen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden