Mellick trekt verklaring in Olympique-voorzitter Tapie verder in het nauw gebracht

Van onze sportredactie AMSTERDAM - De vroegere socialistische minister Jacques Mellick, tegenwoordig burgemeester, heeft een voor Bernard Tapie ontlastende verklaring ingetrokken. Mellick had begin augustus verklaard dat Boro Primorac, de vroegere trainer van Valenciennes, niet op de door hem genoemde datum en tijdstip op bezoek kon zijn geweest bij Tapie.

Tijdens het onderzoek naar de vermeende omkoping van spelers van Valenciennes door Olympique Marseille had Primorac justitie verteld dat Tapie hem veel geld en een baan had geboden indien hij de schuld van het gesjoemel op zich zou nemen. Daartoe zou hij op 17 juni tussen 14 00 en 17 00 uur op het Parijse kantoor van de zakenman zijn ontboden.

Mellick had tegenover onderzoeksrechter Beffy verklaard dat hij die middag voor een zakelijk gesprek bij Bernard Tapie op bezoek was geweest. “Ik heb Primorac niet gezien, niet in het kantoor van Tapie en ook niet onder zijn bureau”, luidde destijds zijn uitleg.

De verklaring van Mellick is voor justitie aanleiding de beschuldiging van Primorac meer dan serieus te nemen. Mellick werd dinsdag in het Paleis van Justitie in Douai ondervraagd. Hij bevestigde dat hij op de bewuste dag wel op kantoor van Tapie is geweest maar dat hij voor drie uur 's middags al weer was vertrokken.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het onderzoek gestaakt naar een mogelijk omkoopschandaal rond de WK kwalificatiewedstrijd tussen Albanie en Spanje vorige week. “We zien geen enkele grond meer de zaak verder uit te spitten”, zei een woordvoerder gisteren. “Zowel Spanje als Albanie heeft correct en volgens de regels gehandeld.”

Vertegenwoordigers van de Spaanse voetbalbond maakten de vermeende omkoopaffaire aanhangig. De bond zou benaderd zijn door iemand, die iets wilde regelen met de uitslag. Overigens won Spanje met 5-1.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden