MeesPierson vreest claim Madoff

AMSTERDAM (ANP) - De vermogensbeheerder MeesPierson, een dochterbedrijf van Fortis Bank Nederland, vreest dat de curator in het Madoff-schandaal geld zal vorderen uit een bepaald beleggingsfonds. Als dat gebeurt kunnen beleggers die dachten dat ze veilig waren, alsnog hun inleg en winst kwijtraken.

ANP

Een woordvoerder van Fortis heeft dat donderdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Het Financieele Dagblad. Het gaat om beleggers die dachten op tijd uit Madoff-beleggingen te zijn gestapt. MeesPierson kan echter niet uitsluiten dat de Amerikaanse curator het geld terughaalt, omdat de onttrekking mogelijk als onrechtmatig kan worden beschouwd.

Het fonds waarin de MeesPierson-klanten beleggen, heeft 92 miljoen dollar opzij gezet wegens een eventuele claim. Dat is ongeveer 10 procent van de totale waarde van het fonds. Het betreft het Cadogan Market Neutral Fund van Fortis Investment Management. MeesPierson heeft de betreffende beleggers via een brief op de hoogte gesteld. Om hoeveel mensen het gaat, wilde de woorvoerder van Fortis niet zeggen.

Vorig jaar december liet Fortis Bank Nederland al weten maximaal 1 miljard euro schade te kunnen lijden door de Madoff-fraude. Het gaat om een soort piramidespel waarbij Bernard Madoff voor tientallen miljarden dollars zou hebben gefraudeerd. Madoff verschijnt donderdag voor de rechter. De verwachting is dat hij schuld gaat bekennen.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden