Meer reizigers tevreden over punctualiteit NS

UTRECHT (ANP) - Steeds meer klanten van de Nederlandse Spoorwegen zijn tevreden over de mate waarin treinen op tijd rijden. In het derde kwartaal van dit jaar gaf 51 procent van de reizigers het bedrijf een 7 of hoger voor punctualiteit. Dat is de hoogste waardering in jaren.

Het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov) bracht de klanttevredenheidscijfers vrijdag naar buiten. Het Locov noemt de toename van het aantal klanten dat tevreden is over de stiptheid van treinen opvallend. De adviesorganisatie, waarin onder meer Rover, ANWB en Consumentenbond actief zijn, vermoedt dat de invoering van de drastisch aangepaste dienstregeling na een gewenningsperiode haar vruchten afwerpt.

Ieder kwartaal laten NS, het ministerie van Verkeer en Waterstaat en het Locov de tevredenheid van NS-klanten onderzoeken. Uit het meest recente onderzoek blijkt dat de treinreizigers meer tevreden zijn over vrijwel alle aspecten die onderwerp van onderzoek zijn. Over de maanden juli, augustus en september gaf 74 procent van de reizigers NS een algemene beoordeling van een 7 of hoger. Dat was ook het beste rapportcijfer sinds lange tijd.

NS scoort overigens traditiegetrouw het beste in het derde kwartaal. ,,Door de vakanties zijn er minder reizigers, en in de zomer veroorzaakt het weer zelden problemen'', verklaart het Locov.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden