Update

Meer onderzoek in zaak-Jennefer

Een stille tocht ter gedachtenis aan Jennefer van Oostende op 20 oktober 2011.Beeld ANP

In de zaak rond de dood en het misbruik van de 10-jarige Jennefer in oktober 2011 in Rotterdam wordt meer onderzoek verricht. Zo heeft het Openbaar Ministerie (OM) onder meer aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gevraagd sporen te onderzoeken die zijn gevonden op een kussen, matras en laken in de woning waar het misdrijf werd gepleegd.

Het gerechtshof in Den Haag begon woensdag aan het hoger beroep. Justitie wilde dat in de woning van verdachte Anthony K. ook een reconstructie zou worden gehouden, maar omdat K. daaraan niet wil meewerken, zag het hof het nut daarvan niet in. Evenmin komt er om dezelfde reden een nieuw persoonlijkheidsonderzoek.

K. werd door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar celstraf, nadat het OM om levenslang had gevraagd. Volgens het OM bracht de verdachte het meisje in zijn woning in Rotterdam om het leven, om het misbruik van Jennefer te verhullen. Hij verstopte haar lijkje vervolgens in de slaapbank. De rechtbank vond niet bewezen dat K. het misbruik wilde verhullen door Jennefer te doden.

Nieuwe onderzoeken
Daarom ging het OM in hoger beroep. De nieuwe onderzoeken moeten meer licht werpen op de vraag wat zich die fatale dag precies heeft afgespeeld. Het OM heeft het NFI daarom ook gevraagd te bekijken of het mogelijk is te achterhalen op welk tijdstip Jennefer precies overleden is. K. heeft zowel bij de politie als de rechtbank nauwelijks een inkijkje gegeven in wat zich precies in de woning heeft afgespeeld. De verdachte ontkent zelf zijn slachtoffer eerst te hebben misbruikt, maar de rechtbank veroordeelde hem daar wel voor.

'Papa gek in zijn hoofd'
Het drama voltrok zich toen Jennefer bij K. was om met haar neefje en nichtje te spelen. K. is de ex van de zus van Jennefer. Het meisje wilde naar de film, maar kreeg daarover ruzie met K. Volgens het zoontje van K. werd 'papa gek in zijn hoofd' en heeft hij Jennefer daarna gedood.
In hoger beroep wordt ook nog een groot aantal getuigen-deskundigen gehoord onder wie een patholoog, forensische artsen en deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden