Meer animo voor doorwerken tot AOW

(Novum) - Het aantal Nederlanders dat wil doorwerken tot hun 65e is vorig jaar met vijf procent gestegen. Dat blijkt dinsdag uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden 2006 (NEA). Ruim een kwart van alle werknemers wil doorwerken tot de pensioengerechtigde leeftijd. Het onderzoek is uitgevoerd door TNO, het Centraal Bureau voor de Statistiek en TNS Nipo.

De groep jongeren die niet weten of ze willen doorwerken is kleiner geworden. In 2005 wist 43 procent van de werknemers tussen de 15 en 24 jaar niet of ze tot hun 65e jaar wilden doorwerken. Vorig jaar was dat 38 procent. In deze leeftijdsgroep is de animo om door te werken toegenomen, stellen de onderzoekers. Zij vermoeden dat de maatschappelijke discussie over vergrijzing en langer doorwerken eraan heeft bijgedragen dat meer mensen over hun toekomst nadenken.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 24 duizend werknemers. Daarmee is de NEA het grootste periodieke onderzoek naar arbeidsomstandigheden in Nederland. De NEA is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden