Mauritshuis gaat voor twee jaar dicht

VAN ONZE REDACTIE CULTUUR EN MEDIA

Het Mauritshuis in Den Haag is vanaf vandaag twee jaar dicht voor een ingrijpende verbouwing en uitbreiding. Vanaf 28 april zijn ruim 110 van de belangrijkste stukken - zoals Vermeers 'Gezicht op Delft', 'De Stier' van Paulus Potter en Rembrandts 'De anatomische les' - te zien in een aparte vleugel van het Haagse Gemeentemuseum.

Andere werken worden ondergebracht bij musea als het Amsterdam Museum en Paleis Het Loo in Apeldoorn. Publiekslieveling 'Het Meisje met de parel' van Vermeer hangt van 3 tot en met 25 april in Galerij Prins Willem V, gelegen aan het Buitenhof. Daarna hangt het werk nog een maand in het Gemeentemuseum, waarna het - samen met andere beroemde werken, zoals 'Het puttertje' van Carel Fabritius - tot januari 2014 op tournee gaat naar Japan en de Verenigde Staten.

Het Mauritshuis krijgt een ondergrondse foyer die het zeventiende-eeuwse stadspaleis verbindt met het nabijgelegen gebouw Plein 26, waarmee de oppervlakte van het museum wordt vergroot. De kosten van de renovatiewerkzaamheden worden geraamd op 22 miljoen euro. Het is de bedoeling dat het museum medio 2014 weer opengaat.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden