Massaontslag zorgverzekeraars is teken van nood én efficiëntie

door Wybo Algra

Gezonde concurrentie? Niet voor iedereen. De prijzenslag onder de zorgverzekeraars kost al zo’n 2000 mensen hun baan, en daar houdt het niet mee op.

Bij zorgverzekeraar Achmea doen ze er alles aan de boodschap zo mooi mogelijk te verpakken. Zeker, 1050 van de 3600 banen verdwijnen. Dat maakte het concern dit weekeinde bekend. Maar 550 van die geschrapte banen waren hoe dan ook tijdelijk. Zo heeft Achmea veel extra mankracht moeten inhuren voor de 570.000 nieuwe verzekerden die met de nieuwe basisverzekering werden binnengehaald. Dat is nog los van andere investeringen, zoals in computernetwerken.

Dit jaar lijdt Achmea 175 miljoen euro verlies op de zorgverzekeringen. Een deel daarvan, beaamt een woordvoerster, wordt veroorzaakt door verliesgevende premies waarmee Achmea de nieuwe verzekerden heeft binnengehaald. Al spreekt de verzekeraar zelf ook in dit verband liever over ’investeringen’.

Hoeveel Achmea er per verzekerde op toelegt, kan de woordvoerster niet zeggen. Maar de verzekeraar heeft zich in de prijzenslag niet anders gedragen dan de meeste concurrenten. Het gemiddelde verlies per verzekerde bedraagt volgens koepel Zorgverzekeraars Nederland dit jaar 40 euro. Achmea heeft wellicht wel extra moeten ’investeren’ door het hoge aantal collectief verzekerden: 70 procent van de 3,5 miljoen verzekerden heeft een – goedkoper – collectief contract.

Voor bestuurder Jan Paul Veenhuizen van FNV Bondgenoten is het grootste nieuws dat Achmea nu ruiterlijk heeft toegegeven te werken met polissen onder de kostprijs. „Bovendien dachten we dat de administratieve organisatie achter de bedrijfsonderdelen van Achmea, zoals Groene Land, Zilveren Kruis en Avéro, wel op orde was. Maar juist daar blijkt nu toch een flinke sanering nodig.”

Maar los van Achmea: over de hele linie zijn reorganisaties bij zorgverzekeraars onvermijdelijk, zegt vakbondsbestuurder Veenhuizen. „Administratief is de basisverzekering aanmerkelijk eenvoudiger dan het oude stelsel van ziekenfonds en particuliere verzekering. En vergeleken met bijvoorbeeld banken, lopen ze achter met automatisering. Om overeind te blijven, zullen ze die achterstand moeten inlopen.”

Achmea is niet de eerste verzekeraar waar banen verloren gaan. Agis maakte dit voorjaar al bekend 400 banen te schrappen nadat meer dan 400.000 klanten waren weggelopen. Van de 1700 voltijdbanen zijn er begin 2008 nog 1300 over. Menzis kondigde een maand later aan dat 350 tot 400 van de 2600 medewerkers moeten vertrekken.

Daar blijft het niet bij, denkt Veenhuizen, en met hem bestuurder Ike Wiersinga van de CNV Dienstenbond. Zij voorspelt dat uiteindelijk een kwart tot een derde van de banen bij zorgverzekeraars verdwijnt. Het lastige is, zegt Wiersinga, dat zo moeilijk valt te beoordelen in hoeverre de ontslagen vallen door efficiënter werken, of door het prijsstunten van de zorgverzekeraars.

OZ/CZ heeft helemaal geen plannen om in de organisatie te snijden, meldt bestuursvoorzitter Eggo Boer. „Wij verwachten dit jaar met winst af te sluiten.” En ook Univé meldt financieel ’stabiel’ te zijn. Op dit moment is er geen reden voor ontslagen. Maar er zit een fusie aan te komen met VGZ. Wat dat voor de werknemers betekent, wordt pas volgend jaar duidelijk.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden