Marilyns dood was ongeluk

Marilyn Monroe is niet vermoord en heeft geen zelfmoord gepleegd. Ze is per ongeluk om het leven gekomen. Op het moment dat ze stierf, had ze plannen om opnieuw met Joe DiMaggio te trouwen. Ze heeft geen verhouding gehad met de gebroeders John en Robert Kennedy. Ze is heeft slechts een keer het bed gedeeld met John Kennedy.

BIJDRAGEN: LOUIS CORNELISSE EN FRED LAMMERS

Als de blaadjes aan de bomen komen, gaan heren van zekere leeftijd zich roeren en meestal over hetzelfde onderwerp: Marilyn Monroe. Deze week verschijnt in de Verenigde Staten een nieuwe biografie over de filmster, van de hand van de (overigens serieuze) biograaf Donald Spoto. Deze verwijst alle oude theorieen over Monroe naar het rijk der fabelen en ontvouwt een paar nieuwe.

Spoto zei tijdens een interview dat de verhalen die al meer dan 30 jaar hardnekkig de ronde doen als zou Marilyn zelfmoord hebben gepleegd of vermoord zijn door de mafia of de Kennedy-clan, nergens op gebaseerd zijn. "Het was een ongeluk. Ze kreeg een fatale dosis medicamenten van haar huishoudster, die bestond uit slaapmiddelen die haar psychiater had voorgeschreven. Er is absoluut geen bewijs voor welke complottheorie dan ook" , aldus Spoto.

Hoewel boze tongen blijven beweren dat de 36 jaar geworden filmster een verhouding met zowel John als diens broer Robert Kennedy had, meent Spoto dat dit onzin is. Hij schrijft dat Marilyn aan vrienden had toevertrouwd dat ze met John Kennedy slechts eenmaal seks had gehad en dat de geruchten over een relatie het werk waren van "verbeeldingsrijke supermarkt-journalisten" .

Integendeel, zo schrijft Spoto: Marilyn was van plan om weer in het huwelijk te treden met honkballer Joe DiMaggio, haar grote liefde en ex-echtgenoot. Beiden zouden na het uiteenspatten van hun huwelijk in 1954 nauwe vrienden zijn gebleven en waren van plan om drie dagen na die voor Marilyn fatale vijfde augustus 1962 opnieuw te trouwen. Spoto zegt hiervoor genoeg bewijzen te hebben gevonden. DiMaggio was niet voor commentaar bereikbaar. (AP)

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden