MARIJKE LAURENSE

1. 500 jaar Protestantisme. De geschiedenis van de Reformatie Katharina Kunter In de aanloop naar het Lutherjaar was Katharina Kunter er al vroeg bij met een onwaarschijnlijk complete en mooi geïllustreerde geschiedenis van vijf eeuwen protestantisme, waarin ook veel aandacht voor de Nederlandse bijdrage daaraan. Los van een rare blunder over de oorsprong van Trouw: wat een geweldige reisleidster, die Kunter!

2. De weg. Wat Chinese filosofen ons over het goede leven leren Michael Puetten Christine Gross-Loh Vlot geschreven, maar zeker geen oppervlakkige inleiding van Harvard-professor Puett in de traditionele Chinese filosofie van denkers als Confucius, Lao Zi en Zhuang Zi. Met als prikkelendste stelling: we moeten ons omwille van de vooruitgang niet langer laten misleiden door het idee dat we een authentiek zelf hebben.

3. Judas. De verontrustende geschiedenis van de afvallige discipel Peter Stanford Degelijk journalistiek onderzoek naar de grootste schurk uit de christelijke cultuurgeschiedenis: Judas. Verrader, geldwolf, zelfmoordenaar. De enige mens voor wie eeuwenlang geen verlossing denkbaar was, hoewel er heel wat kanttekeningen bij zijn misdaad te maken zijn. Blijkt in antisemitische tijden schokkend vaak als zondebok van stal te zijn gehaald.

undefined

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden