Maria als pleger zelfmoordaanslagen

TEL AVIV (ANP) - Een tentoonstelling waarin Palestijnse vrouwen die zelfmoordaanslagen hebben gepleegd als de maagd Maria met het kindje Jezus worden afgebeeld, heeft in Israël tot boze reacties geleid. De expositie van de Israëlische kunstenaressen Lilia Chak en Galina Bleich wordt donderdagavond in Tel Aviv geopend.

ANP

De expositie onder de titel Vrouw, moeder, moordenares toont foto's van zeven Palestijnse vrouwen die in Israël bloedige aanslagen hebben gepleegd. Hun gezicht is in Mariabeelden gemonteerd. Nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen zijn kwaad, bericht de krant Jediot Achronot.

,,Hebben deze kunstenaressen geen enkel medelijden met ons'', vraagt Avigail Levi zich af. Haar dochter stierf door een aanslag in Jeruzalem. ,,Het zijn domme en kwaadaardige mensen die dit met opzet doen omdat ze weten dat zij zo de aandacht van de media op zich vestigen'', meent zij.

De twee kunstenaressen zeggen dat zij met de foto's de aanslagen veroordelen. ,,De taak van de moderne kunst is vragen te stellen en wij stellen de vraag hoe een vrouw terrorist kan worden'', aldus Chak.

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden