Marconi Oeuvre Award voor Felix Meurders

Felix Meuders in 1984. Beeld ANP
Felix Meuders in 1984.Beeld ANP

Felix Meurders krijgt de Marconi Oeuvre Award 2012. De vakjury noemt de 66-jarige Meurders 'een icoon binnen de Nederlandse radio'. Dat heeft de organiserende AVRO woensdag laten weten.

Redactie

Uit het juryrapport: 'Als iemand de Nederlandse radio de afgelopen decennia heeft gekleurd en van grote invloed is geweest op tientallen radiomakers en miljoenen luisteraars, dan is het wel Felix Meurders.' De jury 'vergeeft' hem z'n uitstapjes naar de tv, maar constateert tegelijk dat hij z'n ouwe liefde nooit in de steek heeft gelaten. 'Meurders heeft de goeie ouwe radio op veel fronten gediend: als dj, presentator, verslaggever, maar ook achter de schermen van menig programma. De jury hoopt dat deze kwajongen nog lange tijd actief zal zijn op de Nederlandse radio.'

Meurders maakt al zijn hele leven radio, over popmuziek, sport, consumentenzaken en actualiteiten. Op Radio 2 is hij tegenwoordig wekelijks te horen in het VARA-programma Spijkers Met Koppen, op Radio 1 dagelijks in DeGids.fm.

De prijs wordt uitgereikt op het RadioGala, op donderdag 15 november. Dan worden ook de vakjuryprijzen voor Aanstormend Talent en Beste Zender toegekend, en bovendien de publieksprijzen AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren.

Eerdere winnaars van de oeuvreprijs waren: Tom Mulder (2004), Rob Stenders (2005), Wessel van Diepen (2006), Ferry Maat (2007), Frits Spits (2008), Erik de Zwart (2009), Jeroen van Inkel (2010) en Lex Harding (2011).

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden