Mantelzorger heeft ook brood op de plank nodig

Geef mantelzorger wettelijk betaald verlof, bepleit CNV-voorzitter Maurice Limmen. Want wie heeft zomaar een maandsalaris bij de hand?

In 2015 staan ons grote veranderingen in de zorg te wachten. Ouderen raken hun huishoudelijke hulp kwijt, verzorgingshuizen gaan sluiten, het persoonsgebonden budget neemt af en de Jeugdzorg wordt uitgekleed.

Een aantal van deze zorgtaken legt het kabinet neer bij mantelzorgers. Familie, vrienden en buren zullen vaker de helpende hand moeten bieden bij de verzorging van dierbaren in hun omgeving. Tegelijkertijd verlangt hetzelfde kabinet dat mensen meer en langer gaan werken. De druk op werkende mantelzorgers neemt daardoor toe. De combinatie privé en werk gaat steeds meer knellen.

Hoewel de bereidheid om onbetaalde zorg en hulp te verlenen in Nederland groot is, lopen veel mantelzorgers nu al tegen hun grenzen aan. De combinatie van zorgtaken en werk zorgt voor problemen. Die problemen zijn op het werk vaak nog onvoldoende bekend en bespreekbaar.

undefined

Intensieve zorg

Het CNV wil dat mensen aan de slag blijven gedurende hun hele werkzame leven. En daar horen periodes van verlof bij. Bijvoorbeeld bij het krijgen van kinderen, maar ook voor het verlenen van intensieve zorg aan dierbaren. Wanneer dit verlof goed geregeld is, pakken mensen de draad erna weer gemakkelijk op en blijven ze voor de lange termijn behouden voor de arbeidsmarkt. Dit is nu al goed geregeld bij zwangerschapsverlof en ziekteverlof, maar nog niet voor mantelzorgverlof.

Een mantelzorger die minder gaat werken om te kunnen zorgen voor een ernstig zieke, moet er in loon niet te veel op achteruitgaan. Het récht op het opnemen van langdurend zorgverlof is wel al wettelijk geregeld, maar het brood op de plank is tot nog toe vergeten, want het gaat dan om onbetaald verlof. Wie kan onverwacht anderhalf maandsalaris uit de punt van de vestzak toveren? De regeling voor langdurig zorgverlof moet daarom worden verbeterd.

Werkgevers en werknemers moeten afspraken maken over de doorbetaling van langdurend zorgverlof. Tijdens cao-onderhandelingen zet het CNV zich in om het opnemen van mantelzorgverlof ook financieel haalbaar te maken. In de arbeidsvoorwaardennota 2015 'Werkenden op waarde geschat!' van het CNV is dit een speerpunt. Daarnaast ligt het op het pad van werkgevers om nog los van een cao te zorgen voor een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Het is ook hoog tijd dat in politiek Den Haag de discussie op gang komt over een wettelijk betaalde vorm van mantelzorgverlof.

undefined

Fit en vitaal

Gemeentes kunnen de werkende mantelzorger ondersteunen. Bijvoorbeeld door een loket voor mantelzorg te creëren dat informatie verstrekt en voorlichting geeft. Of ze kunnen een ondersteuningspakket bieden dat mantelzorgers helpt in de huishouding, de tuin, het vervoer naar de behandelende arts of als tijdelijke aflossing.

Maar laat daarbij niet al het werk aan vrijwilligers over. Zorg voor voldoende professionals. Er is nog veel nodig om ervoor te zorgen dat de werkende mantelzorger werk en zorgtaken op een goede manier kan combineren, zonder zelf overbelast te raken.

Zowel werkgevers als de overheid moeten oog hebben voor de problemen van de werkende mantelzorger. Er is een gecoördineerde aanpak nodig om de werkende mantelzorger duurzaam fit en vitaal te houden, zodat deze in zijn eigen onderhoud kan blijven voorzien.

undefined

Meer over

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden