Mannen ontdekken vreemdgaan eerder

Mannen ontdekken eerder dan vrouwen wanneer ze bedrogen worden in de liefde. Beeld
Mannen ontdekken eerder dan vrouwen wanneer ze bedrogen worden in de liefde.

Mannen hebben eerder door dat hun partner vreemdgaat dan vrouwen. Dat blijkt uit een studie die zaterdag in het Britse wetenschapstijdschrift New Scientist wordt gepubliceerd.

Van onze internetredactie

Wetenschapper Paul Andrews van de Virginia Commonwealth University in de Amerikaanse stad Richmond ondervroeg 203 jonge heterostellen voor het onderzoek. Van de ondervraagden gaf 29 procent van de mannen en 18,5 procent van de vrouwen toe zelf wel eens te zijn vreemdgegaan. Van de vrouwen zei 80 procent dat zij goed konden inschatten hoe loyaal hun partner is, tegenover maar liefst 94 procent van de mannen.

De mannen hadden in 75 procent van de gevallen al door dat hun vrouw een slippertje had begaan, nog voordat de partner dat zelf had opgebiecht. Bij de vrouwen lag de score slechts op 41 procent.

Mannen zijn over het algemeen argwanender dan vrouwen als het op hun partner aankomt, aldus de wetenschappers. Volgens Andrews kan de evolutie dit verklaren. In het artikel zegt hij dat mannen meer te verliezen hebben, omdat zij er minder zeker van kunnen zijn dat een kind van henzelf is dan een vrouw. Daarmee komt hun voortplanting in gevaar.

Wilt u iets delen met Trouw?

Tip hier onze journalisten

Op alle verhalen van Trouw rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@trouw.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden